Vilken helg.

Jaaaa det är inte utan att man känner sig som ett utskitet lingon idag, trött och mör.Men det var värt allt, jätte roligt hade vi.
Jag vet inte riktigt hur jag ska fatta mig här för att ni ska förstå,men jag ska gå tillbaka till torsdag.

I torsdags fick vi nya grannar på jobbet,
-Mmmmm, tro det eller ej men då kom han.En av världens största/bästa illusionister...

1500 Personer hade tydligen betalat dyra pengar för att se hans trick och trollerier på fredag kvällen.Men som sagt vem behöver se sånt när man ska på 2-dagars hundutställning ; )

På fredagen gick jag upp vid 05.30 , började tidigt,men slutade i gengäld också tidigt.Vilket alltid är skönt,speciellt på fredagar och när man ska iväg.

Jag for som ett torrt skinn här hemma innan jag kom iväg. Badade,fönade och klippte iordning Vilda och Märta som nu har flyttat till ett nytt hem.
Mmmmmm dom bor numera hos en vän till vår dotter och trivs som fisken i vattnet,lite vemodigt men jag vill att dom ska ha det bäst. Bara dom, betyder mer uppmärksamhet och tid för BARA dem.

Nåja jag kom ner till Grällsta runt 17.00 och där var det väl inte så mycket att fundera på, utan det var bara att börja att bada pudel.Lovisa först ,badade och fönade och toffsade, så Lotta bara kunde sätta sig och klippa.
Och medans hon sen lagade oss lite tacos ,så stoppade jag Elvira i badet. Inte för att hon skulle ställas ut, men ni vet pudel=bad varje vecka.

Och precis när jag var klar,så var också maten klar. Vi pratade och åt och var nog rätt sluta båda två.Och runt tolvslaget ramlade vi i säng.
Vid 05.30 ringde klockan och det var dax för åter några pudelbad, runt 07.00 kom Veronica med lilla Doris som också skulle badas, och strax efter dök Pernilla upp med lilla Kajza.
Jaaaa sen var det bara packningen som återstod, hur man får in 4personer,8pudlar och div tillbehör i en bil....
Men utställningsfolk är duktig på att packa och stuva, så inte helt otippat gick det även denna gång...Vädret som var utlåtet löd , regn och +8grader. Behöver jag säga att jag hade laddat med allt från dunjacka,regnjacka och filt att vira runt mig.Trots tält så vet jag av erfarenhet att jag fryser arslet av mig vid sånt där väder.
Så när Pernilla dök upp i sin outfit ,då bara ruskade jag på huvudet.......

MEN........ trots regnväder på vägen dit, så som i ett trollslag sken solen upp när vi parkerade bilen precis bakom tältet. Och sen hade vi strålande sol ända tills bedömningen var klar.....


Lotta och Gun, blev 2:a med CK i juniorklassen, och i och med att Gun fick CK så har man inom
pudelklubben en tävling som heter SAR,där deltar alla hundar som är av färgen Silver(grå),Aprikos och Röd och som under dagens bedömning fått CK.Gun slutade som BIS-4 i den finalen.Lotta och Emil vann valpklassen hanar 6-9mån
och slutade sen som BIS-3 valp.

Emil blir bästa valp mot tiken som blir BIMBrudarna gick inte av för hackor dom heller, Kajza och Pernilla gick segrande ur striden denna gång.Bästa tik valp i klassen 4-6 månader och Doris var 2:a.


Pernilla och Kajza


Veronica och Doris


Två glada och stolta pudelägare = )


Lilla Petter var också med, jaaaa hans syster Lilla-Brun med, men hon fastnade inte på bild.

I vilan mellan klassen och finalerna passade vi på att fota lite i fin vädretDorisHammarskog där vi var är så vackert, så jag var bara tvungen att fota lite där...Flera meter höga syrenbuskar spred sagolik doft runt sig.

Men precis när vi satt oss till rätta i tältet med varsin sallad och pustat ut, dåååååå...

Himlen öppnade sig som man brukar säga....

Tack gode för tältet...

Men som i ett trollslag igen så sken det upp precis till finalerna,men sen var det färdigt igen.
Och det var rättså skönt att sätta sig i bilen och få börja resan mot Grällsta igen.
Pudelspecial betyder shopping, Pudelparadiset har massor att erbjuda.
För min del blev det en ny väska, en svart i "Puma" style.Det vart också ett nytt utställningskoppel,en ny karda,öronplast och lite annat smått och gott.

När vi kom till Grällsta tog det inte länge förrens gubben dök upp, så han tillbringade också kvällen och natten kvar med oss.Och jag tror det var skönt för honom att ta ett bryt i all rust.
Jaaaa söndag morgon var det bara att kliva ur bingen vid 05.30 igen ,för att bada om.Sen åt vi frukost och i varsinna bilar denna gång styrde vi mot Österbybruk.
Också en sagolikt vacker utställningsplats.Solen sken och visade sig från sin allra bästa sida dagen till ära.


Vy över parkens bedårande körsbärsträd.

Dömde gjorde Birgitta Svarstad.


Lottade visade Lovisa, som inte alls var med på noterna idag.Hon är ju en bestämd dam.Men nu vela hon inte alls lyssna på Lotta.
Synd tyckte domaren som verkligen hade velat placera henne högre upp.
Så i "Bästa tik" tog jag snöret och gick in med henne själv.

Lotta med henne i juniorklassen


I mina ögon, vacker som en dag.


Med mig i Bästa tik, lånade kortet från en FB-vän.
Så nu har jag beställt tid för en "extrem makeover", herreguuuuuud !

Nåja vackra lilla älskling slutade som 4:a Bästa tik, och hade kanske kunnat tagit en placering högre om hon bara hade skött sig från början.
Men även solen har sina fläckar,som jag brukar säga.

Nåja Lotta fick vinna med sin riesenkille Gloris Higgins varje fall.
Tyvärr blev det ingen placering i gruppen,men för att vara höggravid klev hon på bra nog.


Jaaaa,sen var det bara att packa ihop alltihopa igen och som värsta draghästarna bege sig mot bilarna.
Vi svängde ner och tog en glass, sen stora kramen och skilda vägar hem.
Jag var lite rädd för att bli trött där bakom ratten,men det gick förvånansvärt bra.Kanske för att jag "grundade" med en Red Bull och gamla godingar på cdn


Puddeli och Puddela redo för hemfärd.

Tack för en jätte rolig helg, Lotta,Pernilla och Veronica och många flera som man träffar på och lär känna.
Tack Lotta och Jonas för att jag kunde bo hos er, jaaaa för att Björne,Amigo och Piraya också fick komma och våldgästa.

Utställningsträning.

Måndagen var en lååååång dag, började 08.00 och avslutade med kvällsmöte.Ur drygt,speciellt då jag inte kände mig helt kry.

Idag är dock en annan dag och jag är piggelin igen.Fast den här kylan......*grrr*
Jag slutade skapligt tidigt och började med att förbereda kvällsmaten och sen klippte jag gräset och sen åkte jag in till Gävle med alla hundar för att utställningsträna Lovisa.
Guuuuuuud jag är stolt över henne och tycker att hon är så fin. Ja över Elvira med förstås.
Vi tränade en timme och sen åkte jag hem, eller jag svängde förbi lägenheten och rust gänget först.Och det går framåt,sakta men säkert...

Sen åkte jag ,tog en kopp te när jag kom hem och nu vart jag så där akut trött *gäääääsp*


Rust ,rust,rust....

Jaaaa det blir rätt mycket ensam tid nu här hemma, när gubben rustar för allt va snickarbrallan håller.Och guuuud vet hur dom ska hinna, man kan inte låta bli att fundera lite på vart alla är som brukar få hjälp av honom när något ska göras.......

Aja, han klarar sig nog och får ju hjälp av Elin och Nicko,men visst är det jäktigt.Till helgen som kommer måste dom flytta in och lägenheten ser verkligen ut som en byggarbetsplats av värsta sorten.
Jag har varit där idag någon timme och man vet liksom inte vart man ska börja ens....

I går var han där från 9.30 och till 19.00, och när han kom tog han en snabb dusch och sen for vi ut till Eskön.Jonas och Lotta var där och han vela så gärna träffa Jonas när det blir så långt mellan gångerna.
Lotta kom hem med pizza och den smakade verkligen kalas bra. Som vanligt både det ena och det andra att surra om,jätte trevligt att träffas som vanligt men vi gjorde kväller skapligt tidigt för Lotta och Jonas skulle ju köra upp till Sundsvall på hundutställning idag.

Idag vräker regnet ner och det finns inte så mycket att göra, hundarna såg ut som nerdränkta skurmoppar efter promenaden och skogsstigarna var fyllda med vatten.Så baden på pudlarna i går känns liksom lite förgäves.Men men först och främst är dom hundar som ska trivas och ha det bra.

Nästa helgen däremot blir det lite "Vill man vara fin får man lida pin", då är det utställning både lördag och söndag och det ska bli så roligt.Pudelspecial på lördagen och SKK på söndagen i Österbybruk.Lovisa ska ställas bägge dagarna, ohhh va pirrigt....

Nu ska jag ta och byta om lite här och åka in till Gävle för att fira min älskade kusin som fyllt år.

Ha det mina vänner //Erika

Åska och dunder !

Idag är det fredag och och regnet skvalar ner,det har varit betydligt svalare och lättare luft i dag.Säkert pga det åsk väder som drog fram här i går.
Vi var ute på gården med barnen och det mullrade lite på håll det hörde vi,men inget som på något vis i världen var någon fara.
Vi pratade med föräldrar som kom och gick och några berättade att dom är mycket rädda för åskan.Men vi kände väl oss inte rädda direkt vidhöll vi.

Och rätt som det är blir det en sådan fruktansvärd smäll att jag i ren reflex duckar, panik utbryter bland barnen som ju naturligtvis blir stela av skräck och skriker och grinar.
Jaaaa ,innan vi får fatt i alla barn och får in dem på farstun hinner många tankar fara igenom mitt huvud.
Det var sådan fruktansvärd smäll !!!!
Två riktiga knallar till blir det och sen drar det vidare, med ett efter följande spöregn.

Idag berättade en av mammorna att blixten hade slagit ner på ICA Maxi,ca200m från där vi jobbar.
Blixten slog ut alla frysdiskar,kassa apparater och tydligen hade varit sådan smäll att personalen nästan blivit döv sa hon (mamman).

Jaaaa där hade vi stått och predikat att det minsann inte var någon fara........

Uch det hade verkligen kunnat gå riktigt illa, törs inte ens låta tankarna gå vidare på vad som hänt om den valt att slå ner 200m åt söder...

På kvällen var det så fruktansvärt kvavt ute att när jag gick kvällspromenaden så fick man nästan inte luft.Vädligt obehagligt kändes det.Och man vart alldeles svettig.
Jag vet inte när det lättade upp och vart friskare luft,men natten var inte outhärdligt varm i varje fall.

Och som sagt i morse var det betydligt svalare, nästan så man vart lite frusen....

Nu ska jag ta och åka och hälsa på vid dotterns lägenhet, kolla hur det går i allt rivande.

Och senare blir det grillning och en kall Long Drink.

Tro på mig.....

"Jag vill ,jag kan,och jag måste för att lära mig"...
Må hända är jag bara lite över året fyllda ,jag har nyss rest mig upp,jag kan gå nu på helt egna ben.
Jag upptäcker varje sekund och allt är nytt och väldigt spännande. Jag måste upptäcka för att lära mig, jag måste får ramla,snubbla och slå mig lite, det är just det som gör att jag lär mig.
Jag måste få smaka,lukta och känna,och jag måste få utforska.

Just du kan ha turen att få hänga med,att få se mig växa,och få följa mina upptäckter.
För jag vill,jag kan och jag måste.......

Det värsta du kan göra mot mig är att hindra mig,att inte tro på mig, att sätta gränser för mina förmågor,möjligheter och upptäckter.

Allt jag vill är att du finns där,att du visar mig,och låter mig. Att du uppmuntrar mig,att du som vuxen ger mig tilltro,att du ger mig känslan att tro på mig själv.
Ska jag hinna med allt du kan,måste jag få utvecklas, utvecklas genom att röra på mig och genom att upptäcka.
Snälla räck mig din hand och följ mig på min resa genom livet , jag är liten men har massor av ideér och upptåg om du bara tillåter mig,om du bara tror på mig "
Bara några av mina jobbrelaterade tankar och funderingar....


I övrigt har idag rusten av vår dotters första helt egna lägenhet börjat, mmmmm hon har fått en alldeles egen lägenhet av sin mormor och morfar.En stor 2:a på över 70kvm = )
Gubben han fixar och donar och jag tror det kommer bli sååååååå fint.
Jag lovar att återkomma med före-efter foton.Har nyss varit och tagit "före" fotona.
Och nu ska jag se på "Halvåtta hos mig"

Tjilli-vipp

Nostalgi helg ; )

I går gjorde vi något vi inte gjort på mycket länge, jaaaa jag minns faktiskt inte sist...

Vi cyklade ner på Napoleon och käkade med Conny och Annika,Cilla och Ström.Jätte trevligt som vanligt.
Tusen Tack Conny och Annika *kramar om*
När vi ätit och druckit mycket gott,så cyklade vi bort till puben Mulligan´s, där var det trubadur och gamla vänner man inte träffat på mycket länge.*Nostalgiiiiii*
Annika kom i sitt livs form och när Björn och jag så småningom valde att bryta upp och cyklade hemmåt, jaaa då var hon i sitt esse *härliga du Annika*

Jaaaa cykla har man ju inte heller gjort på ett tag och arslet känns av idag om jag säger så....*he he*
I övrigt var det härligt sommar skönt ute fast det var mitt i natta.
Jaaa helt sluta stupade vi i säng gubben och ja, herreguuuuud inte är vi van vid sånt där längre.

Idag var dock en ny dag, och som vanligt var jag uppe i god tid......
För idag var det Pillans och Kajzas utställningsdebut i Gävle.Självklart måste jag vara där och dokumentera och föreviga, samt heja på.

Minns ni detta lilla knytte ?Idag ser hon ut så här, 4.5mån har hon hunnit bli och såååå vacker !
Slutade dagen med att bli Bäst i Rasen valp !
Underbara,vackra.....
domare AnnMarie Maeland var förtjust och skrev en strålande kritik om henne.Stolt pudel ägare *he he*

Jag passade på att fota lite övrigt i Boloungerparken som vi var i.Herregud så vackert det är där, och fast man är mitt i stan är det nästan trollskt där...


Gävle är bra vackert,tror faktiskt jag ska åka in någon dag och bara fota lite där.
Jaaa nu vill jag ännu mera ha ett nytt objektiv, och tittar och tittar och försöker läsa mig till vad som skulle kunna passa mina behov,men det är onekligen lite som att läsa hebreiska för mig...
Cyberphoto har dock någelunda begripliga förklaringar om objektiven och kanske har jag hittat det jag söker..
Jag trodde från början att det var ett zoomobjektiv jag sökte,men har nu kommit fram till att det nog är ett macro objektiv jag behöver,detta objektiv ska tydligen vara suveränt till såväl porträtt som till landskapsfotografering.Men som sagt det är en helt ny värld med ett helt nytt språk,som jag långt ifrån förstår än.Men man lär så länge man lever ; )

Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 till Canon EOS


I runda slängar 4.700:- ,som hittat med andra ord = ))
Men va fasiken,det här med foto är ju så roligt och på något sätt lite avkopplande.Det värsta är att det kan bli lite av ett gift det här.....Kanske helt enkelt blir bäst att byta tillbaka till en kompaktkamera igen,innan man sitter här med ett objektiv för varje användingsområde, á 5000:- st....Kan lätt bli några då.

Passade på att slänga iväg några bilder i går, i sommar värmen som rådde då...
På sonen och två bolltokiga pudlar.


Som ni ser fotar den inte rent i dessa fartfyllda kort,sånt stör mig = (


Sist men inte minst måste jag visa er Pillas senaste investering från "Pudelparadiset",jaaaa butiken heter så ; )
En sådan väska måste jag införskaffa mig på utställningen i Hammarskog,sista helgen i maj.Tur man fått lön då = )


Blixtar och Dunder !

Vaknade till blixtar och dunder,regnet det fullkommligen vräkte ner och när man en sådan gång har fönstret liiite på glänt och har både hundar och katter snusandes runt om en då är det bara såååå mysigt.Jag låg ett tag och lyssnade på åskans dundrande,vilka krafter.....
Tittade lite på morgonens nyheter och vädret från varma sköna sängen och sen gick jag upp och gjorde frukost,äggmackor och kaffe till oss hundmat åt vovvarna...

Jaaaa tänk även sånt här väder har sina ljusa sidor,tog en morgon promenad precis när regnet tog en paus och bara njöt av skogens underbara dofter och fåglarnas om möjligt ännu högre sånger.Det är såååå skönt att bara gå där och inte just tänka på någonting,bara se sig om njuta av hela härligheten som man får delta i helt gratis = )

Nickar regn tyngdaSen gick jag in och tog tag i min gaderob, rensade rejält och fick gott om utrymme igen.
Guuud vad man samlar på sig. Om man helt enkelt gjorde så att för varje nytt plagg man köpte så slängde man ett.Då skulle det aldrig bli så trångt om plats.
Kallas Feng Shui och konstigt nog så mår man bättre när skrymslena är rena och städade.Det påverkar en negativt fast man inte fattar det,när det är rörigt på ställen man trodde man inte brydde sig om.

Tja när man var i farten var det bara att fortsätta, fick lite penseévioler av pappa i går som jag planterade i vår "Välkommen" korg ,satt fart på lilla brunnen och påtade lite i rabatterna.

Sen kom mamma och pappa på fm fika, och vi surrade om ditten och datten....

Tänk va mycket av ens ledighet som går åt till att städa och plocka.Men när jag jobbar orkar man liksom inte.
Nu vräker regnet ner igen och jag håller på att grilla kycklinglår i ugnen och ska strax duka fram till lunch.

Måste bara berätta att vi i går tittade på filmen Avatar, mycket märklig film...
Men helt underbar,verkligen fängslande och man önskar man fick vara med där.
Kanske lite åt det där hållet jag tror att livet efter detta utspelar sig,fast alla man älskat och hållt av finns med där också.
-Jaaaa helt underbar var den varje fall,och verkligen sevärd.
Nu ska jag fortsätta här, har lite kvar att beta av på listan som att hänga tvätt och bada Puddela.Fast det känns liiite lönlöst i det här vädret.

Ha det // Erika


Nu ska vi reda upp det här !

För er som inte hänger med i svängarna och tycker att hela hundflocken är en smula förvirrande = )

Äldst är "Amigo"  (även kallad Stor snuff,Migo)Sen är det Piraya  (Även kallad Blaj,Blupp,Brajet,Pirran)Vilda (även kallad Vilding,Dull-dull,Hilding-Vilding)Märta (även kallad Fjärt-Fjärt)Elvira (även kallad Puddeli)


Och Lovisa (även kallad Puddela)


Det är våra hundar som bor här hemma.

Sen har vi Greger (även kallad Geggan-Silverpiiil)
Men han bor hos mina föräldrar.
      

Sen har vi vår dotter Elins hundar Chihuahuaerna "Tira" och "Mysla" (även kallad Pilan och Pusing) 
samt Japanese Chinen "Monki" (även kallad Monkimir)Jaaaa tillsammans blir vi några,som vid ex födelsedagar och julafton osv.

Jaaa inte att förglömma mor och dotter....


mor....


dotter...

Så nu har ni kanske fått liiite kläm på det hela.


Nu har vi fått "främmande" igen ...

Här njuter vi av vårens antågande bara och vistas väl mest ute nu.


Vild hon fördrar dock att fånga dagen,eller solen inomhus.Bäst att sola magen också ; )


Och åter igen har vi fått "främmande" ,denna gång i spisen.Sist var han i det höga glasvitrinskåpet.
Riktigt skum individ tycker Lovisa varje gång,han luktar inte ens hund.
Dock är han rätt gapig och frösöker ta sig ut ur ugnen,han blir dock lugnare när man smyger sig på honom...
Skumt är det dock.
Finns nästan ingen månad som kan få mig att må så bra som maj.Dock är det väldigt kallt och det trivs ju inte min kropp med.
Dock är väl juni och juli allra bäst,då förhoppningsvis värmen också är här.
Nästan 9.5år gammal men ändå full i bus och vårkänslor = )

-Jaaa jag hade tänkt knäppa ett vackert vårkort på honom bland vitsipporna,men han passade på att pynta till sig lite först
och då tänkte jag att det får nog vänta tills en annan dag.....

På språng som vanligt...


Vilding....

Jaaa jag tror vi alla här njuter på vårt eget sätt av våren.
Mycket fotande blir det, och jag försöker hitta ett bättre objektiv till kameran.
Men det är en djungel ,och jag fattar nada.....

Helg sammanfattning.

Vid lunch tid mötte vi upp Conny,Annika,William och Bengt och styrde kosan in mot Gävle travet.Där mötte flera upp och trots en iskall dag var det rätt trevligt.

Massor av folk och att bara titta på folk är ju ibland nog så roligt...

Lite bilder från eftermiddagen..Finns en del att gå igenom en dag som denna.Gäller ju att hitta "skrällarna".


Kommunals segerhäst


Själv såg jag direkt denna Italienska hingst, ahhhhh vilken häst !


Tyvärr slutade han som trea och mina satsade pengar gick upp i rök.

Tog ett kändis foto också ; ))William han tyckte bättre om hoppborgen han.

Helt igenom frusen och med gubbar som var glad i hatten begav vi oss av hemmåt.

Björn och jag var vrål hungriga så vi svängde förbi pizzerian på stan och köpte med oss varsin pizza.
Och väl hemma åt vi framför tvn, inlindad i stora sköna filten.
Jaaaa sen hade jag fullt sjå att hålla mig vaken kvällen igenom,fick dock ge upp vid 22.00.

Surrade med Lotta lite via MSN och fick rapport från årets Dvärgschnauzer Cup.
Viggo, Märtas bror vann åter igen titeln "Bästa huvud" (fotot från förra året)I övrigt var det väl Fixus hundar som dominerade finalen och jag kan med gott samvete känna att jag gjorde rätt som klippte ner mina damer och pensionerade dem som utställnings hundar.
Det är för mig inte värt att slita med denna pälsvård som dvärgarna kräver ,mina händer pallade helt enkelt inte all den ullkamning som verkligen krävs.

Vilda har dessutom meriter så det räcker och Märta är utställd en gång med 4-BT som resultat.
Men ingen av dem är någon "showstopper" så varför ödsla pengar på 3:e och fjärde platser......

Och appropå onda händer och värkande leder så har jag idag inhandlat Atrox, ska bli intressant att se om det hjälper.Jag vill inte äta cortison och den medecin jag åt sist jag var dålig i mina leder, så hoppas hoppas att det här är ett alternativ om än säkert betydligt mildare.

Idag har vi varit i farten hela dagen och strax efter 08.00 såg det ut så här... = )Vi var uppe vid 07.00 och innan han ens ätit frukost var han ute och igång.
Självklart gjorde jag frukost och bjöd honom på.
Själv la jag mig i ett varmt bad, och mjukade upp mina onda leder.Och när jag hade gjort mig klar kom han in och bytte om och vi åkte en snabbis in till Köpis, lite shopping och hundmat och sen åkte vi förbi mammsen och pappsen på hemväg och fick lite kaffe och äppelpaj och vanlijsås.
Och väl hemma började jag med maten och han fortsatte ute.
Vart att äta ute i värmen på altanen och sen har vi plockat och påtat hela eftermiddagen.Vi har satt fart på dammen,han har fyllt alla rabatterna med ny kompostjord,flyttat ut resterande växter i växthuset,rensat hallonhäcken osv osv..

Nu har då åtminstone jag gjort kväller från ute plocket och satt mig för att invänta filmen 2012 tillsammans med gubben som "Ska bara", så vi får väl se när jag får trycka på "Play" knappen ; ))

Veckan som kommer är en kortvecka, mmmmmm smaka på det ordet ni ; )
Låter underbart, tänk om det skulle kunna bli lite finväder och framför allt värme.

Ha det så bra //Erika


Lördag morgon......

Igår var det fredag och jag började morgonen med att slänga ihop fredagsfikat, jaaa det var min tur på jobbet....
Jag vart helt enkelt inte tid att baka på torsdagskvällen, så det fick bli två färdiga kladdkakor, som jag skivade konserverade persikor över och överst bredde jag ett täcke med grädde och toppade med hacka Marabou Mintchoklad.
Helt godkänt blev det och det gick både fort och var plättlätt, sånt man alltid kan ha hemma om det dyker upp folk. Iof är ju kladdkakan lätt fryst men men...
Gott va det och till kaffe vart det en härlig socker kick ; )

Sen innan jobbet stack jag ner med mattvätten vi hyrde till bilarna, och jag lär då säga -Va är det för idé att köpa saker ?
En sån pryl som en mattvätt som kanske använder vartannat år är det ju perfekt att hyra.
Hur effektiv som helst var den, jaaaa den kräver ju att någon startar den och håller i handtaget.Men älskling är ju riktigt kreativ han.
-Jaaaaaa bilen ser ut som ny i klädseln !!!

Jaaa sen var det jobb jobb jobb hela dagen lång, vi är ute mest hela dagarna nu och i går blåste det väldigt och det är inte utan att man känner sig både slut och välvädrad när man kommer hem...

Medan gubben fortsatte med sin bilvård så badade jag Puddela, va annars det är ju fredag ; )
Fast att bada pudel är ett helt företag,så är det väldigt avkopplande.Man hinner avhandla rätt mycket där uppe i knoppen i surret av den stora golvfönen.Jaaaa först ska det badas, det ska blandas schampo och sen ska det i två olika sorters balsam,det ena för den ena och det andra för det tredje *ha ha*
Jaaaa sen ska man sitta i varm handduk ,med dom här balsamen i ett par minuter.Och då passar man på att kolla Facebook eller tjabbla med Lotta på Msn ett slag.
Jaaa sen är det sköljning och varmt badlakan på igen.Också ner till fönen, och väl där ska det borstas samtidigt som det fönas, inte ett strå får vara så mycket som fuktigt om resultatet ska bli som önskat dvs att dom håller sig tovfria till nästa bad om en vecka.
När dom väl är både raka och torra i pälsen ska det benas och toffsas, öronen paketeras in i typ papiljotter,mest för att minska slitaget på dom långa öronen,men också för att dom annars ständigt skulle vara skitiga och blöta.
Toppen=håret på huvudet det benas och och toffsas mest för att man ska se ögonen men också för att minska slitaget.
Och sist men inte minst ska nosen,tassarna och svansroten putsas med liten maskin.Ett piller göra då det gäller att hålla sig innan för linjerna...
Nu kan man ju också välja att hålla sina pudlar sportklippta,minst lika fint men otänkbart om man vill ställa ut dem.

Men man kan ha snygga men lättare utställningsfrisyrer som


Toilette60
Kanske ingen vinnar frisyr men ändå godkänd och såååå snygg !!

En annan variant av den är Toilette60 med svansboll och öron,
dock ej för utställning...


Eller bara en kortare babyfrisyr...
Men för oss som vill ställa ut finns bara två val...


Continentalklippning eller som Lovisa , Second Puppy
Jaaa herregud vilket utlägg det där blev då......Bara om att bada en pudel *he he*


Jaaaa när jag ändå var igång och badade så fick hon då äntliiiiigen sitt vårbad och sin sommarkostym


Mammas prinsessa.......
Jaaa hon har sovit i sängen hela natten,och bara jag har vänt eller rört på mig så har hon börjat spinna det lilla tröskverket.....Underbara katt.

Sen var det matlagning, Helstekt lax,kokta grönsaker och pressadpotatis och ett glas rött till det.
Nu var det tydligen fotbollskväll så jag vart inte långvarig kan jag säga, eller ja hon var väl strax efter 22.00 när jag stupade i säng.

Men uppe vid 07.00 idag, blommorna fick sitt med div gödningar....
Hundarna vrål hungriga som alltid, så nu har dom ätit och tänk då är det som att blåsa ut ljus igen.
Alla har sökt upp sina sov ställen igen för att mysa in morgonen och ensam kvar i köket blev jag......

Men nu ska jag göra frukost, väcka gubben och få något gjort.För kl 13.00 ska vi vara inne i Gävle med Conny,Annika,William,och Bengt då går först start på V75.
Sen får vi se vad kvällningen har att erbjuda.Om inte annat har jag ju en pudel kvar att bada *ha ha*

Ha det i det vackra vårvädret // Erika

PS ! Håller alla tummar och tår för er som är på Dvärgschnauzer cupen i helgen.Må bästa ekipage vinna ; )

Ögongodis !

Tänker inte skriva just någonting idag, men visa dessto flera bilder.
Nu är kameran med på de flesta av turerna med hundarna.

Håll till godo.

Mitt hjärta !


Bibbi-Gull

Jaaaa jag får nästan panik när jag är på jobbet soliga och vackra dagar som denna.
Kallt,jooo visst.Men ack så vackert.
Så fotandet får anpassas till tidig morgon och sena eftermiddagar.

Ha det bra mina vänner //Erika

Sköna maj.

Det är vansinnigt vackert ute nu och det är lite som ett skådespel alltihopa.Tyvärr är det isande kallt och det gör att mina leder värker och fötterna är absolut värst.
Det värker så i dem att jag idag var tvungen att fråga min kollega Lena om hon trodde att man kunde ha "Värkar" i fötterna....
Var det inte så ljuvligt och vackert med vår skulle jag aldrig stå ut med värken.

Jag fotar lite nu och då och tänkte bjuda på lite bilder bara idag.


 
 
Hopp och studs med Puddeli och Puddela
Monki

 

Vilding och min mamma


Piraya gosar på sitt alldeles egna sätt...
Greger


//Erika

Vårpyntat

Jaaaaaa det är inte så mycket,men det lilla gör att vårkänslan infinner sig....
Handlade ju penseér i går och idag fick dom komma i jord.
Jag har också klippt och planterat om en del av hibiskusarna.Pelargonen TipTop


Och gubben han ligger huvudstupa i rabatterna.
Det sägs ju att påta i rabatterna är vårdande för själen,och ger ro och avkoppling.

Vid lunchtid åkte jag in till Gävle BK för att titta på SSPKs utställning.Lotta ställde Vårtan och Sudden med blandat resultat...
Senad tog hem BIR med sin egen uppfödda Ulla (dv.pincher), och Annelie tog hem BIR med Tage,Marias uppfödning. GRATTIS till er alla !

"Sudden"
"Vårtan"Sen vart det middag tillsammans med gubben, Spättagratäng med potatismos, mmmm det är ju så gott och så enkelt.
Rulla spättor och lägg i en ungnsform,krydda med salt och citronpeppar,ha på två små brukar creme freisch med örtsmak och in i ugnen.Pressad potatis,kokt potatis eller potatismos till.
Vill man kan man ha på fin skivad purjo på spättorna också,eller det man så önskar.
Går väldigt fort och är såååå mumsigt.

Nu ska jag se humorgalan .Ha det // Erika

shopping dag

Vilken fejar helg det blev...
Har hunnit med både städning och klippning av alla hundar,badat 4 av 6 och dom två största får gubben ta i morgon.
Herreguuud så lortig dom blir den här årstiden = O
Det var inte alls länge  sedan jag badade Vilda, vår ena dv.schnauzer.Men av vattnet att döma var det som om jag hade tvättat en mindre lokalbuss.,,,
Sååååå skitig !

Idag har jag haft en riktig kvalitéts dag, gubben han stack i morse för att tapetsera i stugan åt Conny och Annika.
Då passade jag på att baka en maräng tårta, sen badade jag båda pudlarna och fönade dem.Mamma och pappa kom som vanligt på fm kaffe och sen gjorde jag mig klar och åkte till Bernö först.Men jag fann inte det jag sökte, så det fick bli Blomsterlandet och där hittade jag penseér så nära jag hade tänkt mig, inte precis men så när jag förmodligen kommer....
Återkommer med bilder när jag planterat dem, sen var jag en snabbis till Plantagen och där hittade jag en maffig uppstammad fuschia som jag bara var tvungen att köpa.,,,,

På väg hem svängde jag förbi Owe Janssson och den butiken har ju alltid något att erbjuda, var bara tvungen att köpa en dörrskylt som det stog
"Här bor en prins" och i samma stil en klädhängare......
Jaaaa naturligtvis inte till mig själv utan till "bebbe" när han tittar ut ur Lotta.
En groda blev det också, han sitter numera på rabarberbladet vi gjutet och som ligger vi dammen.Jätte gullig var han..

Jaaa när jag hade shoppat loss på Owes åkte jag över till Lottas trim, hon var här uppe idag för att klippa lite hundar och för att ställa ut i morgon (SSPK i Gävle BK)

Pernilla kom med lilla Kajza också, och hon åkte kvickt i badet och sen under fönen.Sen fick hon sin första "riktiga" frisyr, så nu är det bara att bygga päls inför kommande framträdanden.Vi börjar i Hammarskog sista helgen i maj, och det ska ju bli sååååå roligt = )

Kronan kom hon mé, hon sover med Lotta på Eskön och skall också ställa ut i morgon.Är vädret skapligt åker jag nog över och tittar lite.
Emilie var också där och äntliigen fick man träffa lilla Didi, känns som om det var år och dagar sen...
Lilla goa hund, ni som inte har vavvor kan omöjligt förstå hur speciella dom kan vara.Det är inte för inte dom blivit så poppis.
Väl hemma började gubben med maten, helstekt fläskfilé med kantarellsås och klyftpotatis samt en tomat och lök salld till. *mumma*
Vi delade på en flaska vin och det räcker ju för att falla i paltkoma för min del det....
Oj oj oj va trött jag blev, så nu ska jag bara avsluta detta och ta och pallra mig i säng.
I morgon är en ny dag, full med "måsten"

RSS 2.0