Stekande hett nu .

Alltid den här tiden på året får jag en mysko känsla av att semestern redan varit,låter kanske jätte konstigt.Men det känns som så.....
Vetskapen då om att 5v väntar är ljuvlig.Men när vi tittade i kalendern idag på jobbet och planerade in vår nya barn,jaaaa då ser man att när vi är klar med våra inskolningar,då är det höst !
Jag brukar ju normalt bara ha 4v semester och förr om åren började jag alltid v27.Men i år börjar jag senare och har som sagt hela 5v,då kommer vi in i augusti = O

Nåja bara det är fint väder så : ))
Just nu uppskattar jag mitt jobb väldigt högt,naturligtvis skulle jag bara vilja vara hemma.Fick man önska skulle jag vilja ha semester från midsommar till v.32.
I morse när jag tog morgon promenaden med hundarna,var det så där rysligt vackert ute.
Redan mycket varmt,knäpp tyst bara fåglarnas ivriga kvitter och alla sommar dofter.Hästarna frustar och gnäggar ibland nere i hagen vid sjön.
Ni vet när det är så där underbart så man bara vill stanna tiden,eller åtminstone kunna konservera den och öppna den när vintern är som mörkast.....

För mig är dom där morgonpromenaderna ett sätt att rensa skallen,man blir lycklig i hjärtat och får frid i själen.Och ofta tänker jag på hur previligerad vi hundägare är som får dessa underbara morgonpromenader.

Sen lite bra musik på hög volym i bilen på väg till jobbet, och man känner sig riktigt upplyft ett bra tag.

Jaaa på jobbet tillbringar vi den mesta tiden ute nu, ni vet glass,saft och bullar,vatten lek  ; ))
-Jaaaa mitt jobb kan verkligen rekommenderas denna års tid.Det är nu vi får kredit för "galon perioden", den tid då man knappt vet vart man ska ta i dem när man varit ute och kommer in.

Här hemma händer inte mycket nu, nu går den mesta tiden åt till att njuta av hela härligheten.Med hundratals rosor,perenner och annat smått och gott händer det "under" varje morgon.
En tur i bara mässingen blir det varje morgon i trädgården och man blir så glad när man ser allt det vackra som blommar.

Vi har dock kostat på oss markiser till baksidan, då det verkligen blir stekhett där.
En dyr historia,men som gubben säger -Hela banken är full av pengar : )
En lång sak på 6.5m blev det som dessutom är motordriven.Bara att trycka på en knapp när man vill ha skugga.
En mindre blev det till sovrummet som vätter åt samma håll.
Vi tog mörkt sandfärgade med mycket smal vit rand i.Hoppas färgen passar huset,om inte är det försent att ångra sig ....
Markiserna kommer v28,precis när jag går på semester : ))

Och samtidigt i v.28 kommer fönster putsaren hit, egentligen skulle han komma i morgon men vi skjuter på det tills vi blir lediga och vi kan ta det en morgon.
Gubben har dock varit förutseénde och i stekheta solen har han stått på ställning och laserat hela gaveln på huset.För att inte behöva kladda på nya markisen sen.
Han borde faktiskt få en tapperhets medalj *hjärta*

Näää nu ska vi äta lite grillade kycklinglår här,tzatziki och färskpotatis.
Hundarna dom har ätit sin mat och precis som vanligt var det gotta i den ; )
-Mmmm, våra hundar är extremt bortklemade med just maten och när vi "fick" Amigo hade redan hans uppfödare Laila skämt bort hela valpkullen med grädde på maten,kycklingvingar och annat som hundar tycker är mumma.

Så det var ju bara att ta seden dit man kom,eller han kom...jaaa eller något i den stilen.
Som tur var finns det alltid matrester här och finns det inte det så är det bara att ställa sig och laga något av favvo snasket.
I kväll var det så, hundarna valde Blodpudding,mums tycker dom.Inte rå, nääää tok heller den ska stekas i riktigt smör : )



Andra favvo rätter är Mamma scans köttbullar,stekt bacon,kallrökt lax,,rå köttfärs,taccoköttfärs, tonfisk,skinnet på grillad kyckling.Jaaa fileér går det med ; )

Jag vet att många säger att hundar inte ska äta sådan här mat för det är på tok för mycket salt i den ,men alla hundar vi haft har blivit både gamla och varit friska in i det sista så jag ser ingen anledning till att inte skämma bort dem.Och skulle saltet göra att dom mot förmodan lever 6mån kortare i sitt för övrigt långa liv, så tror jag dom väljer matresterna före 6mån.

Näää tillbaks till sysslorna, lilla Monki som är här för stunden lyckade precis kliva på en geting.Och huuuu va ont det gjorde, lilla hjärtat har jätte ont i foten nu.

Ha det // Erika


Midsommar helgen till ända.

Så var då denna midsommar helg till ända och vi vänder mot mörkare och kallare årstid igen......
-Ohh alla lalla laaaaa !
Vill inte höra,orkar inte tänka så pessemistiskt.Inte än, för jag har 2v kvar till semester....
Känns aningen tungt nu kan jag säga och jag undrar för ett ögonblick varför jag inte tog v27 istället för v32....
Men av erfarenhet vet jag hur segt det är att gå till jobbet efter semestern och vara nästan själv där.

Midsommar helgen kom ju att bjuda på en liten prins också !
På självaste midsommaraftonens eftermiddag så gav han sig till känna, lilla prins Noel.
Lotta och Jonas son,han var 48cm lång och vägde 2.700gr och är sååååå fin *naturligtvis*



Så på fredag beger vi oss ner till Grällsta så fort arbetet slutar.Uj va här ska snusas.

Och som om det inte var alldeles nog av familje lycka för Lotta och Jonas så kom precis resultaten från Danmark,där det pågår Världsvinnar utställning 2010,
Lottas uppfödning Djakartas Isn´t It "Killer" som bor hos Olga i Ryssland har blivit Världsvinnar 2010 !!!!!!!!!!!!!!!!



Först vinner hunden CRUFTS i början på året,sen detta.
-Lotta kan man säga att du har medvind just nu ?????

STORT GRATTIS ,det är du värd.

Nääää själv har jag varje fall kommit så pass att jag anmält Lovisa till några utställningar.
Man får va glad åt det lilla : )

I går hade vi Conny och Annika här på mat,grillat med div tilltugg och vanlijglass med varma hallon och grädde till efterrätt samt Kaffe Karlsson,och lite goda sommriga drinkar.Trevlig kväll var det, som vanligt tillsammans med dem.
 




Och som vanligt kan jag inte låta bli att sätta inbilder på några pärlor i trädgården just nu.En av mina jätte irisar har slagit ut och är så sjukt vacker,nästan på gränsen till vulgär om nu en blomma kan vara det !





En bild på vackra J.P Conell också, en svagt citrongul canadaros.


Super vackra klematisen "Ivan Olsson", riktigt isblå i verkligheten.

Ha det bäst mina vänner !



GLAD MIDSOMMAR !

Vill på detta sätt passa på att önska er alla en riktigt skön midsommar.
Själv började vi med en relativt tidig morgon promenad och fick under turen ett pipande sms i luren.

"BB ,6cm öppen" 

...och som vi har väntat, jaaaa vi väntar än på ett "klart" besked.
Vi håller alla tummar och tår för att allt går bra och att den kommande lilla familjen upplever sin allra allra bästa midsommarafton någonsin.Även om det säkert är väldigt kämpigt nu.

Här har vi haft mammsen och pappsen på sill/lax macka och iskall cider, 
och sen "Kaffe Karlsson" på det, till mamma och mig.



Måste ni prova ifall ni aldrig gjort det,Kaffe Karlsson alltså : )
2cl Baileys
2cl cointreau
varmt kaffe och vispad grädde på toppen *kärlek*



I övrigt ska vi bara softa gubben och jag tillsammans med barnen, skrämmande men sant.Men det är sådant man uppskattar mest i livet nu för tiden, och tänk jag trivs med det också.










Midsommar eller ej, herreguuuuud han har hittat en klematis som inget stöd har.Måste genast åtgärdas.










"Sunset Boulevard"

Vårt alldeles egna lilla paradis...



GLAD MIDSOMMAR och kom ihåg att visa varandra kärlek och uppskattning, livet kan ta sådana tvära vändningar ibland och rätt som det är står vi där ensam.



Min stora kärlek,min alldeles egen "Rönnerdal"


Rosresa

När Lotta hörde att vi skulle sova i Köping skrattade hon och undrade va f-n vi skulle där att göra....
-Köping är utsedd till den tråkigaste staden i hela sverige.Det betvivlar jag,med tanke på hur många hålor det verkligen finns i vårt avlånga land....
Hursom så hade vi en jätte trevlig kväll, det har vi så gott som alltid ihop.Men extra mysigt är det ju att sova på hotell. TUSEN TUSEN TACK Conny och Annika för precis allt.Ni är så underbara !

Det vart lite jäktigt här på fredag eftermiddag,då vi skulle åka direkt jag slutade.Och jag han bara hem så kom dom för att hämta oss.Jag hade dock liiite saker som behövde fixas innan vi stack.
Och så fort gubben kom hem från en längre prommis med hundarna så stack vi iväg, fortfarande hade jag lite "andan i halsen"...
Men lyckades landa efter någon mil i bil.Vi passade på att titta in hos Lotta och Jonas på vägen hem,på lite kaffe och ett varsitt glas vin.Jaaa inte Conny som körde då..
Sen drog vi vidare mot Köping, och jag ska väl inte beskylla staden för något myller elelr för den skull något som liknade faststämmning.Men det var ju inte för det vi hade åkt heller...

Vi instalerade oss på rummet som snabbast,svidade om lite och promenerade ner på stan för en bit mat.En alldeles förtjusande stad, i mitt tycke..
Vi tycker ju liksom lite om att strosa runt vi och titta på fina hus och andra kulturella saker.
Jaaaa jag tror det kommit med åldern, men man ser allt annorlunda nu för tiden.
Vi åt en bit god mat på en lite finare restaurang,sen gick vi vidare till stans inne pub,men traskade snart hem mot hotellet för att slå oss ner i deras trevliga lobby.Där beställde vi in sååååå goda "Kaffe Karlsson", mmmmm så underbart goda dom var.Vart ju precis som att dricka Marabou Apelsin,fast lite mer lättflytande.
Avslutade gjorde vi med Pink Panter Annika och jag....

Jaaaa med gubbe som var mer än rund under fötterna och mycket glad så gjorde vi ändå kväller i skaplig tid.

Och i morse var uppe för att se lite av dom sista bröllopsförberedelserna innan vi gick ner och åt en alldeles jätte god hotell frukost.
Och vid 10.00 körde vi in vid Burgers i Köping.En jätte trevlig handelsträdgård dom har där.Med ett väldigt stort sortiment av de mesta måste jag säga. Skulle man vilja anlägga sig ett barrland av kanske mer japansk stil då fattas inget i denna handelsträdgård.
Massor av perenner,pioner,buskar,rosor,jaaaa allt måste jag säga.

Nöjda och glada efter en timme for vi vidare mot Åsby och började med en kaffe och smörgås där.Och Åsby har inte bara en underbar handelsträdgård, dom har också lull-lull där, massor och jag skulle inreda hela mitt hem med saker från dem.
Jag köpte ett par söta pytte små tossor som såg ut som kaniner åt "bebis".Snart så är det dax för honom att titta fram.
En ros vart det också, en gul "Stockholm"
Sen vidare mot vårt egentliga mål, Löta *me love*
Men guuuuuud så besviken vi vart både Annika och jag....
Plantskolan har verkligen skurit ner och exemplaren som alltid har varit av modell "gigantus" förr,såg på sin höjd ut som vilken Plantaget ros som helst.Många var fulla i rost och mjöldagg....
Tråkigt tråkigt,dessutom hade man dragit ner dom enorma rosfälten betydligt och allt såg typ halvdant ut.
-Varför , vad kan ha hänt ???
Det var en besvikelse det må jag säga....

Men i det stora hela var vi nöjda och glada och började resan hemmåt.
Dock gjorde vi ännu ett stopp hos Lotta och Jonas för att precis hinna se när Vickan och Daniel sa ja till varandra.Såååååå vackert och när Daniel torkade sina tårar,jaaaa då brast det ju fullkommligt.Det är synd att säga att man är hårdhjärtad *he he*
Vi satt där som fån och tårarna rann......
Sååååå vackra var dom och jag hoppas verkligen hon fått den drömprins hon drömde om.

Jaaa sen gick resan hem fort,BMWn flyger fram och tjipp tjopp så var vi hemma på gårds planen.

Nöjda,glada och redo att ladda om inför morgondagen och en snabbtur till Söderfors Handelsträdgård ; ))

Jaaaa i övrigt har vi inte hunnit med så mycket.Ska äta en bit mat nu,sen ska jag nog bara slappa i soffan.
Lite bilder från vackra,pittoreska Köping....


..på väg




Snabbvisit hos Lotta och Jonas, gäller att slå flera flugor i en smäll.

Sen vackra Köping....










bästaste Annika















så vackert mitt i stan...







Och lite kaffe Karlsson, mmmm så god !


Och Åsbys underbara smörgåsar....



Och en av dom nya rosorna, Sunset Boulevard.
Doftar helt underbart !!!


Det var den helgen, tusen tack åter igen Conny och Annika.Tack för att vi alltid har så roligt !


Rust änka....

Jahaaa , då sitter man här igen då.Dock några dagar närmare fredag och avresa *hoppar av upphetsning*

Ni vet det är inte bara när vi sticker på sådana här resor, först måste man kolla hur många man egentligen får plats för, jag har räknat ut 6st rabattrosor,två buskrosor och kanske två klätterrosor.Klätterrosorna tänkte jag skulle få platsen mot det nya skotergaraget som gubben ska bygga så fort han är färdig med dotterns lägenhet.Jaaaa nästa vecka går han på näst jobb.....

-Jaaaa sen är det ju bilfikat, vi måste ha bilfika.Fikat kan starta allt från 2km-2mil från hemmet.Vi väntar sällan längre.Då ska det va kaffe och något smaskigt till *mums*

Jooo da gubben fortsätter att jobba in sommaren, vem vill sitta still och bara njuta av försommaren? Inte han varje fall.
Jo da, nästa vecka ska ett hustak rivas och göras om.Tydligen läcker det som ett såll.

-Nääää, så man är nästan som särbos,fast man är nygift.
Och hade det inte varit för alla år ihop (21år) så hade man nog funderat på att se sig om.....

Men så är dock inte fallet, nääää då jag har ju hundarna och vi har både många och väldigt intressanta diskussioner när vi är ensamma här hemma.
Sen trädgården tar ju sin lilla tid, så även städning,tvättning,matlagning,jaaaa ni vet alla hushålls sysslor.

Matlagningen funderar jag dock över....
-Äter alla ensamstående riktiga middagar ?
Står alla ni ensamstående och gör som jag idag ex kycklinggryta med kokosmjölk,curry,grönsaker och pasta?

Kanske är det därför alla ensamstående är så smala,för att dom helt enkelt inte orkar laga till mer än en tallrik filmjölk....
-Va vet jag....
Men för mig som älskar mat, känns det som det kvittar om vi är 10 runt bordet eller bara jag *he he*

Jag har även kastat mig över fönstren denna vecka.Men har dock blivit lovad hjälp med vardagsrumsfönstren a´16st.....
Joo dåååå, det är några och jag känner värken i mina armar, vid bara tanken på att göra det själv.
Dessutom är jag verkligen ur dålig på att just putsa fönster,för jag antar att vitsen med att göra det är att det ska vara bättre efter än före och inte tvärt om...
-Näää det är bättre alla gör det dom är bäst på.

Monkan och vavvorna har varit här idag,och lilla Monkan är ju så full i bus.
Herregud vilket litet frö hon är !
Men pudlarna, speciellt Lovisa tycker hon är riktigt rolig och hakar gärna på.Monki däremot hon tycker dammen är roligast och härjar gärna runt i vassruggen.Jäkla lilla hund, hon förstör...... : (

Idag tog hundarna och jag en längre promenad, runt sjukhuset.Dom stora älskar nya omgivningar,nya lukter.Så jag brukar försöka växla promenad ställen.
Så nu ligger dom är här helt utslagna.Dom kunde nämligen springa fritt runt sjukhuset,då det inte var en kotte ute där.
Kanske sitter folk bokade framför tvn, det är väl både fotbolls VM och bröllopsförberedelser kan jag tro.
Men det var så skönt att gå där helt ensammen,bara vovvarna och jag.
-Eller nu ljuger jag lite.
När vi kom runt sjukhuset var det ett väldigt liv på en stereoapparat,jooo då det var rehab som hade personal fest uppe på en av sjukhusets stora balkonger, roligt värre och väldigt rödblommiga såg dom ut.

Jaaa väl hemma var det då som sagt bara att äta middagen och nu sitter jag här och glor på Bröllopsförberedelserna och tackar gud för att vi vigde oss som vi gjorde.Jag kommer nog aldrig att ångra vårt alternativ.

Nä nu ska jag åter gå till lite facebook och tv tittande.

Ha det // Erika


Besök.

I går var Pernilla och Lilla Kajza här och hälsade på, lika trevligt som vanligt och hundarna busade för allt vad pälsen höll ; )

Finns massor att prata om och blir det som vi tänkt kommer vi åka på en hel del gemensamma utställningar i sommar.
Kul kul....

Idag fick jag sms av Annika, det löd som följer...

Hej ! 2st dubbelrum bokade fredag till lördag !

Vi ska på myshelg,sova på hotell, äta och dricka gott och ägna hela lördagen åt shopping !
Och inte vilken shopping som helst, utan ROS-shopping !!!
Först blir det Burgers i Köping, super mysig Handelsträdgård, sen blir det LÖTA !!!!!!!

Jaaaa kan ni tänka er, vi skiter i det stora bröllopet!
 -Vem bryr sig. Vi ska ha det skiiiiit mysigt ändå.

Så nu får gärna veckan rulla på, jaaa gärna rusa i väg.

Men så är väl inte fallet denna vecka ,kan jag tro.
Jag har hur som helst haft lönesamtal i dag med chefen, och det lät ju bra.
Jag hoppas på någon krona mera i plånboken.Tyvärr är inte vårt avtal klart så vi kunde tyvärr inte prata kronor och ören.Men vi hade så mycket annat att prata om, jaaa som i slut ändan naturligtvis är löneavgörande.

Och på torsdag blir det föräldrar möte för höstens nya föräldrar.Och sen då ,så är det då äntliiiigen fredag.

Jag tänkte att vi tar vägen förbi Lotta och Jonas och säger hej en snabbis.Hämtar lite papper och en kedja Lotta köpt till Pernilla.

Tja så mycket mera har det väl knappast hänt här.
Men lite bilder från i går, kan ni få se.


Kajza och Monki




Jag vet,man kan inte låta bli att pussa på lilla näsan.


Johooo,ta katten !


Kollar växthuset


Fullt ös !


Puss och kyss..


Puddela med rosa lilla hatten på sig ; )


Stor och väldigt hårig just nu...


Puddeli


Monki mil...

Förra året var det vi ....

Ett helt år har gått, hur kan tiden fara iväg såååå fort. Tycker inte alls det var länge sedan jag tog dessa bilder.




Fast åh andra sidan tycker jag också detta var som i går...


Jaaaa ett helt år är det sen dottern tog studenten från den Naturvetenskapliga linjen, och det är inte utan att hon är aningen bitter idag.
Och vem är inte det. -Jaaaa herrgud så fort tiden går.

Helgen skulle tillbringas i trädgården,men nu får väl vädret bestämma och just nu regnar det.
Men i morgon tror jag Annika och jag ska till Söderfors.
Äntliiiigen, han inte med premiären pga hundutställning.Men nu ska jag änligen åka, hoppas jag.

Men nu måste jag väl fatta snabeldraken och och ta några valser,jag tror jag ska plocka in en ny bukett med syrener också.Dom sprider sin underbara doft i hela huset.

Gubben skulle jag tro fördriver denna regn kväll i dotterns lägenhet,för att tapetserar sovrummet där.

Vår tröttheten har slagit till....

Har varken lust eller ork att skriva så mycket, tror jag drabbats av lite vår trötthet blandat med både det ena och det andra.....

Men lite bilder kan jag bjuda på.

Från trädgården....


Amerikansk Iris,skulle vara brun med lite gult i,men men.....




Tolvgudablomman är både trogen och väldigt vacker.


"Välkommen" korgen blommar det sååå fint i.


Små och skira,Rosenbräcka.




Bara blad kan vara sååå vackra, nu kommer de både med fina blommor längre fram i sommar.


Azaleorna bjuder på både gult,lila,orange och rosa blomprakt nu.


Tulpanerna blommar dom med.


Lite pynt





En annan som vi hoppas utvecklas till en vacker blomma är Monki.
Uj uj så hon växer,och just nu är hon mer än "urväxt"







Nya grannar igen...

Har ni någon gång haft känslan av att vara helt otillräcklig, det har ni säkert.
En jäkligt jobbig känsla,när man tycker man gör så gott man kan och ändå uppfattas det inte som tillräckligt,inte ens dugligt........
Man försöker att inte bry sig, ändå tar man åt sig.



Idag fick vi nya grannar igen på jobbet, joooo då det rör på sig utan för mitt jobb.











Jaaa herregud ,först en trollkarl ,sen en cirkus....
Undra vad det blir nästa gång?
Sonen kände dock inget behov av kvällens cirkusföreställning, han tycker vi har cirkus nog här hemma.
-Nu tycker jag nog han är lite känslig och en smula överdriven......

I morgon är det fredag igen, guuud va tiden går fort.
Och i helgen ska vi väl dels försöka pyssla i dotterns lägenhet, då hon själv jobbar.Sen ska jag städa ur växthuset,mamma och jag plockade ut alla stamrosor och frilandshibiskusar i går så nu återstår bara städning och styling, jaaa ni vet allt lull-lull som ska stå där.

I övrigt blir det nog en vända till Owe Jansson och kanske IKEA.Kanske lite shopping piggar upp.
Och på kvällen blir det grillning och ett glas rött.
Jag tror nog att det kommer bli en riktigt skön helg ändå....

Kanske vi ska ta en tur på golfen med hundarna någon dag Katta och Pernilla, det var såååå länge sedan nu ?


// Erika



RSS 2.0