Mitt i allt elände...

Så ska jag ändå berätta två solskenshistorier för er vad beträffar veterinärvård när den är som bäst och sämst iof.

Först om min vän vars Springerspaniel som insjuknade 7år gammal.Han blev dålig, till en början med diffusa symtomer som bara hon såg.
Vi tyckte nog alla till slut att hon var rätt paranoid och veterinären här vart nog rent ut sagt irriterad på hennes påståenden och eviga tjat om hjälp.
Dom påstod att hunden inte hade några fel trots tagna prover om både det ena och det andra.Kanske med resultat dom inte ens begrep sig på (min egna teori).
Hunden fick småningom och tack vare sin mattes otroliga envishet och kanske paranoidiska sida hjälp till slut. 
Vid detta laget var han dödssjuk och kom under vård i sista sekund nere i Uppsala.Där nere visade det sig att hunden ifråga led av en svår cancerform.
Det var då dom träffades.....
Jag ska här tillägga att denna hund fick 7år extra,han blev 14år.

Hund nummer två som jag känner till , söker för en knöl på benet.Man öppnar benet, gröper bokstavligen ur en bit av den och har väl redan då bestämt sig för vad det är antar jag.
Efter en snabb analys upplyser man matte att det är cancer,inte frågan ens......

Varpå matte naturligtvis bryter ihop fullständigt *såklart*
-Naturligtviiiis, vem hade inte gjort det.
Och här får vi tacka gud för att hunden har en matte som inte gör förhastade beslut och avlivar på plats, direkt då hon fick provresultatet kastat i sitt ansiktet.

Som av en händelse så får min vän reda på det här och hon besöker ägaren med hunden som har knölen på benet.Och frågar henne om hon är intresserad av att få kontakt med **************
-Naturligtvis !!
 -Jaaaa, själv gissar jag att hoppet som väcktes hos henne var som att åka Loopen.

Sagt och gjort hon ringer Uppsala och söker denna man.Han ringer upp dagen efter och önskar henne välkommen ner.Nya prover tas och det visar sig att knölen inte alls är dödlig cancer *Oooops*

Hur är det möjligt att det kan bli sådana missförstånd,feldiagnoseringar???
Hur är det ens möjligt att sånt får förekomma???
Är man som veterinär osäker, så måste man ha så mycket självkritik att man remiterar vidare till special utbildat folk som är mera pålästa och kanske rent av har lång erfarenhet av just sådana här fall, i detta fall cancer.
Kanske kan man rent av som veterinär lära sig ett och annat av erfarenheten då också,men det kräver ju naturligtvis ett genuint intresse för att rädda/hjälpa sjuka djur...*muttrar*

Som veterinär måste man förstå att alla inte tycker det är ok att avliva sin hund för att få skaffa en ny.
Vissa,jag vågar säga många är faktiskt beredd att gå både ett och två steg längre för att försöka rädda den underbara hund man faktiskt redan har.

Och det är väl då jag gissar att han är som en räddande ängel,ett sista halm strå eller hur jag ska förklara honom....

HENRIK VON EULER , underbara människa varför finns det inte flera av dig.Med ditt engagemang och din otroliga kunskap på både männsikor och djur med diagnosen cancer.

http://www.chemicalnet.se/iuware.aspx?pageid=792&ssoid=81467

http://www.mixr.se/husdjur/hopp-for-hundar-med-cancer

http://c3o.slu.se/dokument/varfor_far_tikar_knolar-i_juvret.pdf

Jag önskar så att det fanns många många flera veterinärer som brann som Henrik gör för andra sorters sjukdomar,och som var så insatt och kunnig inom sitt område som han är.

Har vi kanske för många "allmän" veterinärer som vet väldigt lite om mycket och för lite specialiserade som kan ohyggligt mycket om lite ?
Eller har vi helt enkelt för många veterinärer som inte gör sitt jobb helhjärtat,med känsla och inlevelse för både djur och djurägare.Som inte alls är beredd eller ens har ork att undersöka det där lilla extra,som inte alls är beredd att ta hjälp utifrån om det skulle behövas,jaaa kanske till och med från utlandet.
Jag vet att det förekommer videosamtal/konferenser veterinärer i mellan om olika sjukdomar,kanske görs det sånt för lite och för sällan......
Veterinär yrket för mig det ska vara ungefär som ett "kall", inte för att det ger stora pengar i lönekuvertet.

Uch det blir många funderingar nu i en oviss väntan på svar.....
Hav överseénde.

/Erika

Piraya är inte hemma : (

Vi fick en tid i Uppsala direkt i morse när jag ringde.Vilket mottagande, vilket engagemang.
Efter att vi tagit diverse prover och röntgat hennes hals, som det för övrigt inte alls ser ut att vara något fel på.
Så bestämde veterinär Dragan att hon får bli kvar, hon mådde på tok för dåligt för att följa med hem och behövde dropp akut.
Ett prov han svaret komma på innan vi fick lov att åka, det var provet som visade att bukspottsköteln inte mådde så bra.Men det kunde vara resultatet av att hon ätit både penecillin och smärtstillande på tom mage.

I morgon ska jag få ringa mellan 14.00-15.00 för att få reda på mera.
Uch gruvar mig, vet inte om jag orkar höra svaret.Får magomvridning vid bara tanken.

Nu ska jag försöka sova lite ,fast bädden bredvid min säng är tom, lilla lilla Bruppan hoppas du har det bra nu och att du kryar på dig.Vi längtar efter dig redan, lilla hjärtat.


Idag ringer jag Uppsala !

Jaaa här fortsätter vi kämpa på, jag får i henne vatten via spruta i munnen.Hon får uppkokt vatten med Dextropur i, allt för att få i henne näring.
Hon sover dock lungt på nätterna.
Just nu är hon lite vankig (07.44), hittar ingen plats eller ligg stil som känns bra.Hon har ont....

Hon fick just sin medecin tillsammans med råköttfärs som jag blandat en äggula i för att det ska glida ner bättre.Sen fick hon ett par sprutor med vatten.
Hon går till vatten skålen flera gånger och precis när man tror hon ska dricka så...
-Njääää, kanske inte.Också går hon.

Hon är väldigt svälld i halsen och jag undrar om vi inte måste ta bort dom där mandlarna på henne.Jag ska ringa in i dag.Om dom nu kan gör något för henne.
Uch jag tycker jag numera får känslan av att veterinär klinikerna lägger mera tid på att försöka lura av en pengar än att söka efter det rätta felet.Det känns som att dom vill utreda så mycket som möjligt för att få in så mycket pengar som möjligt bara.
Som i måndags när jag kom, då började hon med undersöka Pirayas små pluppar hon har vid öronen, ärren efter hennes kupering.Och undrade vad det där kunde vara.
-Men snälla det är ärren efter kuperingen.Och vid det här laget är man som inte upplagd för sådana kommentarer.
Jaaa sen när hon ska titta henne i halsen, så vill hon söva henne : O

-Hallå, jag har världens snällaste riesen tik, hon behöver inte sövas för en sån undersökning.Piraya gjorde inte ens ett tecken som kunde verka hotfullt för vetten.Jag förstår också att dom får in mycket tokiga hundar,men man måste väl kunna se och känna av.
Så jag tog Pirayas nos och öppnade munnen åt veterinären så hon kunde se ner till gomseglet *typ*
Jaaa det var då hon såg att hon var svälld i mandlarna.

Varför vill man dra in så mycket pengar som möjligt till en klinik man inte ens äger ?

Dessutom fick jag härom dagen veta att dom gjort en fruktansvärd missbedömning där, som lyckligtvis gick bra pga att matten till hunden tog den till Uppsala i stället.
Men hade matte lyssnat till diagnosen som ställdes här så hade hunden cancer,med en tänkbar utväg....
Vilket den inte alls hade vid närmare undersökningar nere i Uppsala.

-Hallå, det är en allvarlig fel diagnos det.
Och tänk er om det gällt en människa, tänkte om det hade gällt dig,om du själv hade fått den diagnosen ....

Som veterinär tycker jag man har ett mycket stort ansvar och arbetet måste hela tiden focusera på att rädda sjuka djur inte i första hand avliva....
Naturligtvis ska ett djur som lider fruktansvärt få somna in.Men mycket går att rädda och det måste väl ändå vara ledstjärnan för en veterinär, att snabbt hitta felet,reda ut det och rehabilitera tills djuret är friskt.
Inte skicka djuret med dess ägare fram och tillbaka tusen gånger,först en tid för undersökning,sen tillbaka för provtagning,sen tillbaka för svar och ev behandling *herreguuuud*

Lika i måndags fick jag en akut tid, det fattar jag inte heller.Eller alltså jag fattar väl innebörden av en akuttid.
Men en akuttid det är för mig om jag kommer in med en väldigt sjuk hund som behöver vård direkt, den behöver så pass snabb vård att någon annan matte/husse måste vänta med sitt inte lika sjuka djur och jag kliver före.Det är en akut tid för mig,jag går före någon annan...

Men i detta fall fick jag sitta ner och vänta ca 45min, jag tog ingen annans tid vad jag kunde se.Alla hade sina tider i vänt rummet som var långt i från fyllt. Hur kan det bli en akuttid som dess utom har mage att lägga på 20% på beloppet.
Jaaaa jag är möjligen mer än lovligt dum och jag förstå att man som ägare av en djurklinik måste få den att gå ihop.Men det här liknar annat för mig.

Jaaaa som ni märker så blir man rätt så frusterad när man har ett sjukt djur som dom fortfarande inte ställt en helt säker diagnos på och som man ser inte svarar som hon borde på den medecineringen man satt in.

Tja något liv utom detta finns knappt nu...Jo daaa gubben klev upp 05.00 i går morse för att åka ner till Göteborg tillsammans med Asko och titta på en bättre begagnad bil.Den såg underbart fin ut på bilderna som fanns och den var fin i verkligheten,nästan för fin.....Magkänslan sa honom att något var fel.Den hade varit visningsbil på Volvo och hade all tänkbar utrustning,ägaren jobbade som lackkontrolant på volvo för övrigt.
Den gick lite gungigt och kändes slö tyckte Björn och när Katta efter många om och men fick tag i folk från firman som den kom ifrån från början så sa dom bara kort
-Köp den inte,det är det ända vi kan säga.

Sagt och gjort det blev inget köp.

Så dom åkte vidare för att titta på en V50, en bil modell som Björn fastnade för direkt.Liten, rapp och kändes super modern i instrumentering,säten,jaaa hela utförandet, till skillnad mot för den v70 dom provat tidigare.
Som han upplevde som lite gubbig....
-Hallå, volvo är en gubb-bil ; ))


Frågan är bara , får Snuff och Blajsing plats där bak ? (det är Amigo och Piraya det)
Tja han vågade inte köpa den, vi får åka till Volvo här hemma och be att få provligga en sådan modell först
 *he he*
Jaaa sen har man ju sina krav, denna gång ska det absolut var en automat,den ska vara nyare än årsmodell -05, den ska inte ha gått så mkt längre än 7000 mil, kombi såklart, metallic, fin fräsch med så mkt utrustning som möjligt.
Tja vi letar vidare, och man glor på Blocket så ögonen blöder...
Uch jag hatar att leta bil, hur man än beter sig så har man som arslet bak...

Frågar ni mig vill ju jag gärna ha en Ford igen, typ en
* Ford Kuga


eller en Ford S-MaxDet blir liksom lite mera känsla i den där...Ni vet.
-Mina damer och herrar,det är er kapten som talar.Vi kommer att landa om 3tim och 45min.Hoppas ni får en trevlig flight.
-Jaa typ så om ni förstår hur jag menar ; )

Tja det finns många fina bilar.Vi får se vad det blir.


Näää mina vänner,nu ska jag ringa ner till Uppsala och höra om dom möjligen kan göra något för Piraya.

Ha det /Erika

Piraya är fortfarande dålig : (

Uch nu är det inge roligt, Piraya är inte bra.
Orolig och söker hela tiden vatten att bada i,inte dricka bara bada och kyla sig...
Nu har hon ätit penecillin sen i måndags samt antiinflamtoriskt smärtstillande (rimadyl)
Hon borde börja svara på det nu....
Nu vägrar hon dessutom både äta och dricka och man blir ju helt förtvivlad när hunden ratar allt,dessutom var hon väldigt dålig i magen idag.Självklart, när hon äter penecillin och inte får i sig någon som helst mat till.
I går vela hon ju ha vanilj yougart som jag spädde med iskallt vatten,men inte nu.Inte ens rå köttfärs går i längre.

Men hon kommer direkt när jag häller upp färskt iskallt vatten i skålen,och tittar med stora typ sugna ögon.Men när jag ställer ner skålen nosar hon bara, sen går hon....*Gahaaa, va göra*

Jag börjar undra om det kanske är urinvägarna som krånglar,för det kommer lite flytningar efter att hon kissat.Helt genomskinliga men slemmiga.
-Hmmmmm trevliga analyser *not*
Men i det här fallet kan jag analysera ihjäl mig.Blir tokig av oro när hon inte fungerar som vanligt.
Hursom ringde jag vetten i dag för att ev byta penecillin på henne, men det var inte aktuellt innan ett urinprov.Och ett urinprov kan man inte ta så länge hon äter penecillin *typiskt*
Men var det som jag befarade så borde tydligen det här penecillinet ta på en ev UVI också.

Jag får ju hela tiden brottas med tankarna (läs paniken) att hon kommer att dö, och att det här reder hon inte upp.Det är därför hon svälter sig själv nu, hon är såååååå smal .....
-Uähhhhhhhhhh  : (
Uch jag måste gråta lite nu.....

Lilla lilla Brupp snupp.


Fortsätter det så här skiter jag i Ransäter på söndag.Jag skulle egentligen dit och ställa.Men va är väl en utställning........
Jag som precis hade bokat hotell dit,Pernilla och jag som skulle gotta oss och leva prinsess liv för ett dygn tillsammans med varsin pudel *he he*
Men det finns ingen tvekan för mig, är hon inte bättre så skiter jag i det.

Hussen ska varje fall åka och titta på en "ny" bil åt oss, jag har inte så stora förhoppningar och kan liksom inte glädjas fullt ut nu känner jag.
Ingenting betyder mer än att Piraya blir frisk nu.

Hoppas ni har det bra åtminstone //Erika

Piraya är sjuk : (

 Piraya är dålig och har varit hos veterinären på förmiddagen.
Hon har feber och är allmänt förvirrad.Hon som hatar vatten vill bara bada och har velat det ett tag nu.
Jag trodde i min enfald att hon bara lidit i den svåra värme som varit men trots kylan nu så vill hon fortfarande bara kyla sig.
I morse skakade hon och visade alla tecken på att må riktigt kyvens,så det var bara att styra bilen mot Gävle det och ta en akuttid.
Tonsillerna ser svällda ut och hon lider förmodligen, i bästa fall ska jag säga av en halsinfektion.Hon har dock magrat av väldigt fort, ca 4kg .Men har inte haft sådan där jätte aptit i värmen som varit.
Hon var lite uttorkad också,så det fick bli en upp vätskning av damen också.

Hon hade precis samma symtomer för ca 3år sedan, ja ganska exakt tre år sedan ska jag nog säga....
Då sprang hon som en galen travhäst efter staketet när grannen vattnade i växthuset och försökte bada på presseningar med minsta lilla vattenansamling på.
Då trodde vi hon fått en hjärnblödning minns jag, för hon blir nämligen så förvirrad och personlighets förändrad.
Men vid en närmare undersökning då ,visade det sig att hon hade en halsinfektion.
Så med penecillin slutade hon springa efter staketet och vart sitt gamla vanliga JAG igen.

Nu hoppas jag att hon även svarar på penecillinet denna gång.
Hon han dock med nu på eftermiddagen att smita ut från gården, och bara det säger ju att hon inte är som hon ska.
Hon går aldrig någonstans i vanliga fall, hennes hem är hennes borg och den lämnar hon inte i första taget inte.
Men snabbt som blixten han hon pipa iväg -Vatten vatten vatten, och hon vet vägen till sjön......

Jag tror både jag och husse han bli livrädda, och hussen slängde sig i bilen och tog den väg han trodde hon gått.

-Joooo då folk hade sett henne ,med bestämda kliv på väg ner mot sjön och undrat vad matte eller husse var.
Men nere vid sjön var hon inte !! *hjäääääälp*

-Nääää, lilla Piraya hade nämligen hittat bäcken som rinner utanför Sjögläntans Förskola.Där gick hon fram och tillbaka i bäcken och bara njöt av det kalla lortvattnet....Dinga dinga hund.

Så hussen ropade på henne och då kom hon ju och sen tog dom en tur ner till sjön för ett riktigt dopp.Och väl hemma så fick hon schamponera av sig.

Tack gode.........
Fan hon har aldrig lämnat gården så här.

Nu har hon utegångs förbud tills hon kommer på bättre tankar, vilket jag hoppas hon gör.
Hon har nyss kunnat sova varje fall, och ätit en portion mat.Hon drack även vattnet i skålen utan att försöka kraffsa ur det.

Flera gånger idag har hon fått kallt vatten med vanilj yougart i, det tycker hon om,och var det hennes sätt att få i sig vätska på så tyckte vetten att det var helt ok.

Uch jag hatar när dom blir sjuka, jag älskar mina hundar såååååå sjukt mycket att jag egentligen inte alls borde ha djur.
Jag får så ont i hjärtat när jag ser att något är fel och blir så förtvivlad när jag inte kan förstå vad som är på tok.
Och jag tror alltid det värsta, jaaaa helt ärligt tror jag att hennes njurar slutade fungera för flera veckor sedan och att hela hon är full i cancer och guuuuud vet allt dom kan få.
Uch jaaa det här är en pärs......

Men kanske har hon lugnat sig lite nu, nu går hon och lägger sig och beter sig inte alls så där sökande och virrigt.
Kanske kanske har tabletterna börjat verka liiiite.
Hon ska snart  få kvälls medecinen också.

Bluppan,med sin bästis.....Jaaa han pep en gång i tiden.Men det såg Piraya till att han slutade upp med illa kvickt.

Jaaa i torsdags kväll åkte jag ju ner till Lotta i Grällsta, vi skulle ju ställa ut hela helgen och jag åkte dit lite tidigare för att få pussa på Noel och för att hinna göra lite annat än hundar...Hemma i Grällsta pågick det målning för fullt, det ska bli vitt, vitt,vitt....
Jollan,Lotta och jag äter tacos.Vi hade en liten tjejkväll , )

På fredagen lämnade vi av Joleen som varit hos Lotta ett par dagar och tillsammans med henne och hennes mamma Maria (kennel Kaspelix) åkte vi till Åsby för att fika och titta på allt fint som finns där.
Sen skildes vi åt och Lotta,Noel och jag fortsatte till Löta.
Nu var det blomprakt där,till skillnad mot för förra gången.....

Noel fick åka blomvagn 'he he'

Men det blev bara en ros för mig, en Bella Rosa.
Lotta köpte två, en Mozart som är en underbar myskros också ännu en till myskros som tonade i vit mot rosa,tyvärr minns jag inte namnet på den skönheten.
Sen åkte vi hem och mot kvällningen kom gubbarna hem,Jonas hade hämtat upp Björn här hemma.Jaaa sen stoppade jag första pudeln i badet och sen bara rann tiden i väg och det var läggdax.
Tidig morgon och ännu mera pudelbad och slutligen körde vi mot Köping där utställningen var.
Domare var Ann Ingram kennel Tirkane  http://www.tirkane.net/

Lovisa var 2:a i unghundsklassen ,dock utan CK : (
Bättre gick det för Emil som för dagen var en Toy och fick CK och slutade som 4:a Bästa hane.Petter blev bästa hanvalp och slutade som BIM.Doris var 2:a av tikvalparna


 och Gun var 3:a i juniorklassen utan CK,men det skiter hon i bara hon får vara med när Noel ska matas.
Och appropå det...
Att Lotta ammar Noel det ser jag,men va gör Veronica med Doris ?
Hon är ju ändå en hundvalp : O


Tja va ska man säga........
Inte vår dag riktigt.Men specialutställningar är alltid trevliga så det var en rätt så ok dag för det.
Dagen efter var mindre rolig, vi vaknade till spöregn och värsta stormen.Men "hundkärringar" som vi är,ger vi oss inte i första taget.....
Jooo då,det var bara att klä på sig och ge sig ut i vädret...
Noel i sin vagn och packning upp till tak i bilen, herreguuuuuud va det måtte sett ut.

In med allt, stora buren,väskor,tält,stolar och barnvagn, och resa  tält i ösregn och nordanvind är inte helt enkelt.Men bra kvinnor reder sig själv, tältet kom upp och dyng sur var jag.Huvudsak var ju att hundarna var torra ; )
Sen satt vi där inne i tältet medans storm och regn vräkte ner utan för, speakern ropade i högtalaren och berättade att man startade 20 min senare troligen pga vädret.......


Men så var det då dags för mätning av Emil och Gun, Lotta tog hundarna och jag sprang efter och höll paraplyet över dem.Gun toy men Emil dvärg idag......
Jaaa så kan det va när man är precis på gränsen.

Men som i ett trollslag så slutade det åtminstone regna precis när Emil skulle in i ringen.Jag tyckte han förde sig riktigt fint jag och med mera päls så tror jag han kommer stå sig oavsett storleksklass.
Tja sen flöt det på, svin kallt och riktigt ruggigt.Jaaa jag ska inte sticka under stol med att jag längtade efter ett hett bad.
Doris blev BIR valp *kul*Lovisa var 2:a i unghundsklassen idag igen och domaren kunde inte förstå vilken färg hon hade !?
-Hon är ju inte riktigt röd och hon är ju inte aprikos, va har hon för färg egentligen tittade han frågande på mig.

I bland blir jag så irreterad på mig själv, att jag är såååå jäkla väluppfostrad och rädd för att stöta mig.
För jag hade på tungan att säga
-Är du färgblind gubbjävel ! : (
Förstår du dig inte på,så bry dig åtminstone inte heller.....

Nåja summa sumarum.
Vi har haft en trevlig helg, dock blir det bara dom utställningar jag anmält till nu,Ransäter till helgen och Sundsvall helgen efter för Lovisas del.
Jag ställer av henne nu och låter henne gro igen.
Till våren klipper vi om henne och hoppas på bättre tur.


Petter får en sista puts.


Jollan var så duktig och vaktade Noel när vi inte hade tid.


Allvarliga saker det här...


Vissa var små,andra var ännu mindre *he he*


Doris


-Guuuud va stark jag är säger Veronica


Lovisa och Gun


Lill pluppen sov så gott mest hela tiden.


Go ungen har börjat le åt en


Här ska han till att säga......ja säg det..
1 månad är han nu och har ändå lååångt kvar till min egen sons födelse vikt.
Noel väger nu 3.100gr och min egen son vägde 4.600 gr när han föddes.

I morgon är det defenitivt pudelbad som står på schemat och gräsklippning.
Guuuuud hur trädgården ser ut efter helgens blåst.Jag skulle behöva metervis med snöre för att binda upp allting.

Men nu ska jag strax göra kväller,det var en tidig morgon eftersom Piraya var så orolig och en jobbig dag.
Men just nu verkar hon lugnare,mer till freds.

Ha det /ErikaJAG ,har bestämt mig....

Friggan ska säljas , till förmån för andra planer...
Den är på ca 10kvm innvändigt och ca 13kvm utvändigt.
Den är isolerad men ej inredd typ tapetserad, mycket fin och perfekt som gäststuga på gården.
Den har plåttak och alla hängrännor.Öppningsbart fönster på fram och baksidan.
40.000:- el hbj.

Stugan hämtas av köparen.Och kan INTE jämföras med en ex COOP friggebod.
Inte Lovisas dag idag.

Nääää det var inte Lovisas dag i dag *suck*
I mina ögon är hon ju såååå fin , men jag är klarsynt nog att inse att hon har fel och brister även hon.
-Vem har inte det ; )

Hursom tyckte domaren Cindy Pettersson att hon var för tunn i nos partiet.
Jaaaa smak sak det där , frågar du en (läs flera andra) annan domare så tycker dom hon har ett vackert huvud.
Så är det med hundutställningar, domaren ska följa en ras standard,men i slut ändan är det bara en tolkningsfråga och tycke och smak som avgör.

Jag är glad över att jag fixade att pimpa henne inför dagens show varje fall och att hon uppförde sig, både stog och gick bra.
Lovisas halvsyster Kajza vart dock BIR valp, dock i en annan ring och för en annan domare.
* HURRA HURRA HURRA, till matte Pernilla och Kajza*

Tyvärr blåste det väldigt så pälsen for åt alla håll och kanter.

Tja det var ju liksom inte mycket att stanna och fira precis för min del, så dottern och jag åkte hem tidigt.
Eller hem och hem, inte vägen förbi Bollnäs utan ett besök på Mobackes.
-Ahhhhhh, vilken underbar plantskola *me love*

Alltid trevligt bemötande, aldrig några problem att få ta med sig hundarna in.

Underbart sortiment och det doftade himelskt för en hungrig från restaurangen.

Jag kom ut med en relativt stor uppstammad hibiskus för 149:- , REA, halva priset *me love, igen*
En iris germanica, en blå-gul denna gång *otippat va*Och vilket rossortiment, jag köpte en Sophia Renaissance, en Bonita Renaissance, en Marsh och en helt underbart vacker ros vid namn Midsummer röd inuti och gul på ut sidan liksom.Ett dåligt kort...Jaaaa jag skulle kunnat ha plockat ännu flera,men ni vet....
Skulle behövt både större utsrymme i bilen och en större plånbok ; )

Stannade och köpte pizza på hem väg och bjöd mina kära föräldrar på ,dom hade för övrigt varit här (igen) hela dagen med hundarna och passat huset.
När vi ätit och dom åkt så somnade jag så där vansinningt skönt i det svala sov rummet och vaknade en timme senare av att gubben och sonen kom hem från sin fiske resa i norrland.Dom åkte i torsdags och kom hem vid 16.00 tiden idag.
Sååååå skönt att ha dem hemma.Jaa jag tror gubben tyckter det är helt ok att vara hemma också, då han nu har  polimasat ute i trädgården ett bra tag ,vattnar rensar lite här och lite där och bara går och tittar.
He he he, jaaaa borta bra men hemma bäst.

Nu ska vi snöra på oss promenad skorna och ta en tur, dags att röra på fläsket.

Ha det mina vänner.Alfta i morgon.

Packar lite smått här, ska ju till Alfta och ställa Lovisa i morgon.Packar så mycket som möjligt klart så kan jag bara gå upp och bada i morgon bitti, får klippa så gott jag bara kan.

Sen går det som det går, höglöper gör hon ju också.Jaa hon var ju väldigt sen att löpa,det här är hennes första löp (16mån) och hon känner sig nog väldigt underlig.Såååå sjåååigt sååå....
Men Elvira hjälper så gott hon bara kan ; ))

Jag hoppas vi klara oss från åska och regn i morgon,men för min del eller mer för hundarnas skull får det gärna vara molnigt.
Vi borde bli klar i skaplig tid och då tänkte jag att vi åker till Mobackes i Bollnäs *såååå klart*Måste ju passa på när man ändå passerar och mamma och pappa är ju här hemma med övriga hundar så dom går det då rakt ingen nöd på i skuggan på gården .
Dessutom är det nästan lite tradition att åka dit en gång om året.Underbar plantskola för övrigt med underbar restaurang/café.

Håll tummar och tår för Lovisa och Kajsa i morgon nu ; )

Lovisa                                                Kajza

Ha det / Erika

Njuter av det slappa livet...

Värmen håller fortfarande i sig, även om det fläktar skönt idag. 
Tycker jag springer med den där vattenslangen mest hela tiden, det är sjukt va fort det torkar ut i krukorna.
Fördelen är ju att tvätten torkar på en svinblink ute på torkvindan åh andra sidan.

I går hade jag lite långtråkigt här, så jag tog mig en sväng till Plantagen för dom skulle visst ha jätte REA, jaaaaa eller hur !?
Kommer dit och då var det bara rea på ute möblerna, åhhh det var jag knappast intresserad av.
Jag frågade en expedit där om det inte var rea på uteväxterna också, jag vet ju att dom brukar rea ut typ buskar,träd,häckplantor och en del andra uteväxter till typ 50% så här när folk hellre åker till badstranden än besöker handelsträdgårdar för att sedan åka hem och plantera.Nåja jag och några till skiljer sig från mängden där *hrmf*....
Men näähäääää sörrni, det skulle inte vara någon rea i år på uteväxterna vad hon visste av nu.
Punkt slut, typ så lät hon.....

Åh du vet då surnade jag till direkt ,för jag tänker inte betala 600:- för en uppstammad syren, det är bara så.
Jag har inge bråttom och förr eller senare springer jag på ett till betydligt förmånligare pris.
Kollade lite på rosorna och hittade en jätte söt blå ros, men vet ni vad det står på prislappen !?
- 299:- !!!!!!!!
Har Plantaget helt fått dåndimpen ?????
Herregud det tar ju inte ens specialiserade Handelsträdgårdar för en ros, och tar vi då ex Löta så får du dessutom ett exemplar som är milsvid mycket präktigare dessutom.
Nääää nu surnade jag till ordentligt och åkte sonika vidare till Blomsterlandet.
Där tog dom 99:- för alla rosor och det var en del riktigt trevliga, jag stog en stund och höll i en till Honungsros,men nja.......
vet helt enkelt inte vart jag ska sätta den.Tittade på super fina ex av Tivoli 150 också, och några andra rosor jag hade kunnat stoppat i korgen.Men jag besinnade mig och åkte därifrån med endast en begonia till rumsfönstret.
-Jaaa inte vilken begonia som helst då, näää den här var så häftig att jag bara var tvungen att ta den.

Jag hade ett prickblad som jag tröttnat ur lite på så jag tänkte det passade bra att byta ut den mot just den här.....
Och med lite vinrött sisal i så blev den ännu färggrannare ; )Visst är den väl nästan lite äckligt läcker !?

I övrigt njuter jag av mina nytvättade fönster,det vart så himlans fräscht.
Tänk va mycket det kan göra att få rena fönster och bara möblera om blommorna lite.
He he he, jaaa man är lättroad.

I morgon ska Pernilla och jag åka ut till hennes svärmor Britt, pudelfrisering står på schemat och det ska bli såååå roligt att se henne klippa.
Jag klippte och badade Elvira i går och tyckte det vart ritkigt bra.Hon är ju såååå söt den hunden.
Jaaaa jag har ju klippt ner henne för att hon kliar sig på ett ställe i nacken och får stora hår luckor där.Där av uteblivet utställnade av henne.Såååå synd då jag tycker hon är bättre än Lovisa på många sätt och vis.
Tyvärr vet inte vad som gör att hon kliar och veterinären tycker inte vi ska dra igång en allergi utredning på henne,då hon kliar sig för lite för det.Hon kliar aldrig så det syns i huden,utan bara så pälsen ryker.
Vi har provat med allt som går att ändra typ torrfoder mot blötfoder,bytt schampo osv..

På söndag ska vi ju till Alfta på utställning,ska bli riktigt roligt.Även om Lovisa långt ifrån är i sitt livs pälskondition.
Men jag är fullt medveten om vart det ska sparas päls och det får vi jobba på så länge.
Har anmält henne till Alfta,Köping*2,Ransäter och Pudelklubben i Sundsvall, sen blir det väl säkert Högbo också.Sen får hon väl vila sig i pälsform antar jag ett tag.Har inga mera utställningar inplanerade för hennes del varje fall.


LovisaNäää nu väntar en maskin tvätt på att få komma ut i friska luften,sen ska jag sätta mig med en glass på altanen och bara njuta.

Ha det bra mina vänner,glöm inte att ta vara på ledigheten,tanka fullt ; )

/Erika

Fönsterputsar dag.

Markisen vart ju instalerad i går och då var det då dags för fönsterputsaren att visa vad han gick för idag ; )

Han klarade det med bravur och fönstren är numera rena, det är man inte bortskämd med kan jag säga.
Pga dom fast spröjsen kan jag säga att både jag och gubben har svurit lååååånga haranger över dem vid måååånga tork tillfällen.

Jaaaa vi har enkelt gett upp, jaaa vi "örkint" helt enkelt.
Men så råkade ju Pernilla nämna en gång att hennes äkta hälft jobbade x-tra som fönster putsare och ni vet då högg man ju som en vit haj.....
Sagt och gjort imorse strax efter 07.00 började han.Pernilla den vikingen kom direkt från jobbet, efter att ha jobbat natt.
Jaaaaa ni som känner mig vet att jag hade kommit i kista......
Att ens vara vaken en hel natt är helt otänkbart för min del , än mindre vara kontaktbar, uppstånden och tillråga på allt glad och trevlig, jaaaa riktigt social.Det måste vara en kompetens utöver det vanliga.
Jag besitter den inte varje fall...
-Ähhhh man vänjer sig säger Pernilla.
-Schuuup säkert,men inte jag *vet*


Mårten har börjat...


Med sig hade dom Tummelisa,Tingeling och Pudlarnas halvsyster Kajsa.

Jaaaa det vart ju så roligt med främmande människor och hundar så, tyckte framför allt Amigo.
Alltså han måste vara den mest social riesen som går på denna jord.

Jag passade på att fota lite....Dock inte på Kajza som får vänta tills söndag,då hon är stylad och klar.

Vatten paus i det gröna, jaaaa vi bjöd på fruksost buffé också,det minsta vi kunde göra.
Jaaaa sååå fint och rent blev det, så härlig känsla *me love*

Och markisen då.....ja så här vart den.
Jätte härligt och det vart nästan rums känsla.

I övrigt jobbar sonen och gubben på, med sitt projekt.


Nu ska jag strax försöka slita ner mannen från bygget och få ner honom i duschen.Vi är bjudna till Conny och Annika på grillat, Mmmmm mums !

Over and out /Erika


Söderfors tur och retur

I går hade vi en trevlig dag tillsammans med vännerna Conny,Annika och deras son William.Jaaaa pojken som vår katt är så förtjust i ; )
Vi steg upp tidigt och 07.00 begav vi oss av mot Grisslehamn,för att ta färjan mot Eckerö.
Kan säga att det var underbart att stå på däck ute på havet och verkligen få svala av sig lite.


På väg ombord...


På väg ut från hamnen vid Åland.

Ett underbart smörgåsbord avnjöts på hem väg och lite shopping.
Alldeles lagom dagsutflykt.
Kulturell som vi är så stannade vi till vid Dragon Gate för att titta runt lite.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dragon_Gate

Värmen där inne på gården var obeskrivlig, jaaa varmt var det ju ändå men där innan för murarna var det totalt stiltje.Så det vart ett relativt kort besök.
Väl hemma så bytte vi senare om och tog oss en promenad,jaaaa det var liksom ett måste att gå av sig lite från smörgås bordet.

Idag, var ännu en dag med enorm värme.Vi hade över 30 grader i skuggan idag och nu börjar det bli smått jobbigt.Som tur var har vi sovit underbart gott i natt, då vi stängde in oss i sovrummet tillsammans med hundarna och slog på ACn och hade konstant 20-21 grader.Den fungerar så att så fort tempen går upp till 22 grader så slår den till.Vi hade en sval och mycket skön natt.

Men kl.10.00 så kom Erica och strax efter åkte vi och hämtade upp Annika för att bege oss till Söderfors.
Vi hade en jätte trevlig dag, med lite olika "fynd" med oss hem.Jag var riktigt nöjd med mina kap : )
Det vart en relativt ny ros som heter Wild Rover,otroligt vacker men så svår för kameran att återge rätt färg på.Det blev också en Disco Tango

också en nyare ros.
Sen en Amber Cover också, så fin.Och en Reine des Violettes.
Sen blev det två perenner också.
En mörk dubbel purpurklätt och en gul/aprikos Riddarsporre.Har bara sett blåa förr så den var jag ju bara tvungen att prova ; ))


och sist men inte minst en klematis, vid namn "Prinsessan Diana"

Så vacker...


Vi tog en fika nere vid vattnet och eftersom vi inte träffats på ett tag så blir det en hel del att surra om.Jaaaa, nu är frågan... -Är vi klara ?

Och alltid så kommer frågan upp på väg hem
-Varför tog jag inte den eller den också....

Den här gången var det Erica som fick ångest över en Strawberry Ice hon inte köpte *he he*
-Vet hur det är...

Men bilen var rätt full ändå *fniss'


Och varken Annika eller jag är sämre än att vi kan åka igen.Sådana är vi : )

Ja sen åkte vi hemmåt,avslutade med en påtår på Annikas altan och sen styrde vi hemmåt och skildes åt.
Vi hade en jätte trevlig dag tillsammans som sagt.Det gör då åtminstone jag gärna om.

Hemma hade markisen kommit på plats och jäklars va bra det blev.
Gubben hade hämtat virke och som vanligt låg han i smäll heta solen och spikade och spikade.
Underedet till förrådet börjar ta form,ser det ut som varje fall.

Näää nu är klockan 23.00 och nu ska vi ta en promenad med hundarna ,nu ska värsta värmen ha lagt sig,sen ska jag hem och duscha och lägga mig i en sval säng.

I morgon kommer fönster putsaren och jag hoppas på rena fönster...


Måste vara värme rekord !!!!

Vi har just kommit in från en kvällspromenad och vid 21.00 när vi gick så var det 28 grader varmt ute och nästan olidligt för hundarna och oss.Just nu är klockan 22.09 och nu är det 24grader varmt.

Det är så varm att gubben åkte för att leta efter en barnpool till hundarna ,framför allt Piraya tycker värmen är väldigt jobbig.
Tyvärr fanns det inga små pooler kvar, konstigt... Nääääää inte ett dugg.

Men klurig gubbe som man har så byggde han en pool åt Piraya.
Som hon uppskattade mycket , he he

Sååååå skönt tyckte hon det va : )
Lilla hjärtat , lider i värmen.

Jag åter kommer i morgon med bilder från vår lilla båt tur  idag.Men nu är jag såååå svettig att jag måste duscha.Ac n är flyttad in i sovrummet och i natt ska vi huttra *he he*

Medelhavsvärme, nää varmare ändå.

Men jag tror moder jord fått fnatt helt, värmen är otroliiiig !
Och vi pratar medelhavsvärme, så här varmt hade vi i Egypten i vintras.
Det är underbart, men mycket jobbigt för hundarna.Som tur var köpte vi ju AC och den måste jag säga är guld värd.
I morse tog vi vår vanliga motionsrunda och idag gick vi ner mot sjön, hundarna badade både dit och på hemväg.Amigo han gick ner i vattnet och bara stog där, man såg riktigt hur han njöt.Piraya hon vet inte hur hon ska bete sig, så emellan åt får hon sådana kallsupar att man tror hon ska sjunka.

Obs!   Korten tagen med mobilkamera


Livsnjutaren Amigo ...

Ser ni buset i ögonvrån på henne, den gamla haggan *he he*


Också tok rus i igen....

Jaaa vi traskade och gick i nästan 1.5 timme och på slutet var det riktigt varmt vill jag lova.

Sen fick vi fika främmande av Conny och Annika, och i morgon tar vi en dags tur till Eckerö.
Känns ganska nice att sitta ute på havet,på däck i den här värmen...
Räkmacka dit och smörgåsbord på väg hem,precis som vanligt.

Joooo jag måste ju också få visa er vår lite halv galne katt, fråga mig inte varför men hon älskar barn.Hon är inte alls van vid barn,då våra egna ju är stora,så man tycker ju att det normala skulle vara att hon upplevde dem som läskiga.....
Men inte vår katt inte, nu är hon ju inte som "normala" katter på något vis men ändå....


William var ju fullt upptagen med sonens gamla Spiderman gubbar och tyckte mest hon var väl när gången.Men det gäller ju att passa på när man äntligen får träffa barn sa katten.

I övrigt byggs det för fullt här, otippat va ?
Alla som känner min man vet vad jag menar....
Denna gång ska skotrarna få ett eget "stall"
Och dom får väl bygga hur mycket dom vill för mig,bara jag får sätta klätterväxter mot det när det är klart.


Coolaste killen i stan *he he*
Men i pauserna måste han bara....Hans darlingar det där......

Avslutar med en bild från i går kväll, vid 21.00 tiden tror jag det var...

Vi hade den tiden fortfarande över 23grader varmt och det var som att sitta på en restaurang i kanten av medelhavet.
Tänk om man kunde stanna tiden nu, hur underbart skulle inte det va då ..... Ha en underbar kväll mina vänner ,här är sofforna fyllda med sju stycken fotbolls fantaster som lever sig in i final matchen så jag tror att dom tror att dom sitter på läktaren där nere // Erika


Vi har hunddagis ; )

Livet flyter på i sakta mak,precis så där kravlöst härligt.Ni vet när man tappar bort vilken dag det är och ena gången man tittar på klockan är hon 09.00 och nästa är hon 16.30 *typ*
Jaaaa man blir helt enkelt flummig,man bara finns : )
Rätt skönt och välbehövligt när man normalt styrs av jobbet från morgon till kväll och det bara är massa tider som ska passas.

Men vi har varit duktiga gubben och jag,vi har gått upp runt 07.00 varje morgon och 07.30 har träningsskorna suttit som ett smäck på foten och vi har gjort en runda på ca 50min, det är sååååå skönt den tiden.Inte en kotte ute och alldeles tyst, nja det händer väl att vi ser en och annan stackare som surmulet cyklar ner mot sina jobb.
Sen har vi gått hemmåt och duschat och ätit GI frukost på altanen, jaaa sen har liksom dagen flytet på med fikaraster,jordgubbar och glass och kaffe och lunch först frammåt sen eftermiddagen....
Det är vårt liv nu det.
Nää gubben har fått en hel del gjort faktiskt, han donar och han grejar hela tiden.Han har förberett väggen som markisen ska sitta på,med en planka modell GROOOOOV !
Jag har inte orkat fråga vad en markis verkligen väger,men med den tilltagna plankan så antar jag att den väger ett par hundra kilo ; )
Sen har han börjat på sitt förråd, jooo da mitt i stekheta solen håller han på....Friskt på hejad av Monki som tycker det är såååå roligt att få hjälp med grävningen.
Jaaa dottern kommer med henne varje morgon, jaa Mysla och Tira med för hon jobbar.


-Du ska få din töntiga papiljott pudel *he he*
Dom går på dagis här säger dottern,som är sååååå glad att Monkan i princip sover hela kvällarna sen när hon kommer hem.Undra om hundar kan ha ADHD ?

Joooo da Monki kan busa, hon leker i "sandlådan", hon knycker gubbens vektyg,tar in pinnar på svarta långhårsmattan som hon sedan både barkar och kvistar av på samma plats.Hon springer och hittar på bus mest hela tiden.....
Dammen inte att förglömma, där svalkar hon sig när det blir för varmt,sen fort ner i sand gropen där förrådet ska stå, så hon är så fin så och vi har såååå fint inne ; )

Men va gör väl det, jag har hela vintern på mig att städa, men åh andra sidan det blir ju sommar igen så det får nog va.Lite skit har ingen dött av *he he*
Vavvorna däremot gör inte mycket väsen av sig, dom solar mest.


Nästa vecka blir det fullt upp då blir det en tur till Eckerö,markisen kommer,och Erica,Annika och jag ska till Söderfors och mysa en dag.Och inte att förglömma,jag ska få fönstren putsade !!!!
Det ska bli såååå roligt.Jaaa ni vet i min ålder då är man glad åt det lilla ; )

Det slår ut nya rosor varje dag här och i går visade "Hanne" upp hur otroliiiigt vacker hon är.Hade nästan glömt det :O

Det är dock mycket svårt för kameran att återge korrekt färg,
men guuuuud vilken ros !

En annan kinkputta som också är gudomligt vacker är...

Ingrid Bergman, hon verkar faktiskt trivas riktigt bra här till och med...
Men med rosor vet man aldrig,rätt som det är passar det sig inte och då slänger dom in hatten bara.
Jaaaa vissa är betydligt mer pålitliga än andra.Men Ingrid är ingen man ska ta för givet inte....


Edgar är en av mina absoluta favoriter, också en knepig ros tycker många men här verkar den stormtrivas.
Och det roliga med Edgar är att ingen blomma är den andra lik....


Prinsessan Mary hon har verkligen tagit för sig i år och gick ut stenhårt från start.
Stora och underbara blommor,riktiga gräddbakelser fast citrongula då.


Lilla helbladiga klematisen blommar för fullt den med, och tillsammans med min uppstammade Ingrid Bergman är dom ett riktigt vackert par,om än mycket olika.Hon stor och nästan vulgär,han såååå liten och nätt.

En annan som är rätt rolig...
Det här är också en av mina favoriter, sååååå romantisk ros.
Det är nästan så man ser kjolar,volanger och renaissanstiden...
En kanadaros,härdig och ändå sååå vacker.


Charles Austin, så fin !


En kanadaros igen, inte helt plätt lätt att få tag i den här.
Morden Sunrise,blommar som en tok.


Och ur-vackra Dainty Bess med sina ögonfransar....


Mycket rosbilder blir det den här årstiden, hoppas ni har överseénde ; )

SEMESTER !!!

Äntliiigen,äntliigen så har jag semester.
Jag gjorde ett kort skift idag,åkte ner till 07.00 och gick hem vid 11.30.Precis lagomt skift tycker jag : )

Jag köpte med lite färska wienerbröd  till kaffet,när jag handlade det övriga....
Mamma och pappa dök upp precis lagomt till kaffet, så vi fikade och surrade ett tag och njöt av den vackra utsikten.

Nu har vi just kommit in från en tur med hundarna och hunnit avnjuta Björnes räkgryta tillsammans med ris.Just nu sitter jag i soffan och smuttar på ett glas rött och ska se "Allsång på Skansen".Klart bästa programmet nu,Klart..

Snabb,lätt& mkt god räkgryta:
Fräs 3st hackade vitlöks klyftor,ha i 3-4msk tomatpuré,ca 2krm cayennepeppar(mer om man vill ha starkt),ca 1-2 msk soya,tippa i räkor,fräs mycket snabbt på hög värme och tillsätt ...
1 stor burk creme fraiche.Klart !
Serveras med ris,eller pasta om så önskas


Ha det mina vänner,njut och ta vara på varandra.Det ska jag göra : )
Tro eller ej ???

Låg en lapp i postlådan.......

Jag citerar ;

Kan man få svar på livets stora frågor ?

Människor har i alla tider velat ha svar på livets stora frågor.
Kanske har du funderat över det här:

* Finns det en gud som bryr sig om oss ?
-Knappast,men för mig räcker det väldigt långt med en underbar familj och vänner.
Som bryr sig och förstår.

*Kommer krig och lidande att försvinna?
-Aldrig,inte så länge det finns religiösa fanatiker.

*Vad händer när man dör ?
Jaaa jag hoppas ju på typ en Avatar historia,jaaaa fast inte blå då.

* Kan man träffa de döda igen ?
-Absolut,kanske inte rent fysiskt.Men jag tror vi mycket väl kan känna av dem,om vi verkligen vill.
Jag tror dom kan göra sig till känna på sitt sätt,det gäller bara att vi ser och förstår.Och jag tror vi kan kommunicera med dem via våra tankar och drömmar.

*Lyssnar gud verkligen till böner?
Nääää knappast,jag tror på ödet.Och på tron,viljan och drömmar.
Med tro och vilja kan vi utföra mirakler.Det bevisar dessa religiösa fanatiker varenda dag.Om man använde deras vilja och kraft till något bra,skulle världen se annorlunda ut.

*Vad är meningen med livet ?
Jaaaa ska vi vara krass så är det väl fortplantningen och där igenom utveckling....
Men det är klart det finns mera, mycket mera....Meningen med livet måste vara att få känna tillhörighet och kärlek.Att få ge kärlek och få omge sig med dem som betyder mycket för en.

Vart skulle du vända dig för att få svar på dessa frågor.....
Till mig själv,bara jag kan påverka mitt liv,jag har ett eget ansvar där bara jag kan välja hur jag ska förvalta mitt liv.Vikten av att tro på sig själv och ord språket Våga och vinn räcker långt.

Jaaa också börjar tugget...Jaaa n i förstår säkert vilka som svansat runt och lämnat dessa små lappar.
Men sörrni jag har svaret på alla dessa frågor helt själv ,utan deras rekommendationer...

 
Dom är för roliga dom små inskränkta sekt människorna.
Fast lite bra är det att få dessa små "påminnelselappar", Man inser eller varje fall jag kommer på mig själv vilket underbart liv jag har,vilken underbar familj och vilka vänner jag har.
Framför allt är jag glad att jag har min egen tro och inte behöver pracka på andra den.
För tänk,jag skiter blankt i hur andra "tror",bara det inte inverkar negativt på andra...
Låt var en vara salig i sin tro....

Nog om detta.

I denna värme bölja som råder åkte Björne idag in till Jula och inhandlade "räddningen".Visst är det väl lite otroligt.För ett halvår sedan var det sååå kallt att vi fick stödvärma med vedspisen i köket och knappt kunde gå utanför dörren.En snabb tillbaka blick i bloggen 5/1 2010 så var det -20grader denna dag,hua så kallt det var.
Men idag kom han alltså hem med en AC,mycket välbehövligt nu,när hettan är som värst.
Även om det i dag fläktar skönt.


Som jag sa i går här,så har trädgården fullkommligt exploderat i regnbågens alla färger,och varje dag tillkommer någott nytt.Idag slog en av mina älsklings rosor ut, Edgar Degas
Ni som är nyfiken att se ,är välkommen att titta på lite blomster.

Nu ska vi ta kvälls prommisen med doggarna,sen ska jag göra kväller tidigt idag.
Dels för att jag var på jobbet 06.15 i morse och ska vara där till 07.00 i morgon.
Min sista arbets dag innan en lång skön semester på över 5veckor.

Ha det : )

Grällsta tur och retur.

Så var då ännu en helg avklarad och dagarna är nu räknade, lätt räknade till och med..
Bara två arbetsdagar kvar,sen är semestern,hela 5 1/2 veckor ett faktum.
Vi är i en enorm värmebölja just nu och det är tropisk värme,dygnet runt...

Men vi tog oss en liten mini semester över helgen nere hos Lotta och Jonas och lilla Noel naturligtvis.

Noel har hunnit bli 1vecka och är så ytte pytte liten och sååååå söt *naturligtvis*
Vi hade med div presenter till både Noel,Lotta och Jonas som ett grattis till ett underbart litet barn.


Lika liten som en flaska whiskey = )


Lotta säger att han är lik Ipren mannen....*fniss*
Bara liiiiiite då kanske,men sååååå söt !Ni anar inte hur liten han egentligen är,tycker han ser så stor ut på bilderna.Men han är sååå liten.
Hans fot var lika lång som min tumme och bara ytterst liiiiite bredare.
Benen är som på en rå kyckling,såååå ynkliga och tunna.Putten dååå.

När vi träffas brukar vi inte direkt sitta av tiden, näää en helt normal människa skulle nog rygga tillbaka för allt vi hunnit med,nu ska jag inte gå in på detaljer men vi har i det stora hela hunnit med allt från rensat rabatter,badat i poolen,planterat ros,parat hundar,shoppat,grillat,tapetserat,badat,fönat och klippt hundar and you name It... *he he he*

-Näää då, vi har inga problem med att få tiden att gå tillsammans.
Vi var i full gång redan vid 06.00 på lördag morgonen,jaaa det är sant !
Och vi kom väl i säng vid 01.00 Lotta och jag åtminstone...

Björne och jag invigde "våningen" som ligger i en del av härbret (heter det så? )
Och vi sov riktigt bra där.Piraya var lite orolig första natten tills vi kom på att hon mådde klart bättre efter dopp i poolen.Hon blir klart påverkad av värmen.

Lotta och jag fortsatte lördagen med shopping i Västerås,vi började på Country HouseHur mycket fint och "vill ha saker" tror ni inte att det var här då....


kläder,underbara tunikor,linnen och ur söta blusar.Jaaa mest för dom som har en kropp,alltså inget för mig = (
Tror dottern hade älskat många av kläderna här,men dom var precis inte gratis.....Sen blev det Nisses,hittade ett par sommriga skor där,sen Blomsterlandet,Barnens Hus och Bahuse, där vi köpte tapetser och tillbehör till Noels kommande rum.

Väl hemma igen,efter en varm shopping tur drack vi kaffe och åt jordgubbar och glass, mums i värmen.
Och lite senare bytte Björne om till kockförklädet och lagade filé med kantarellsås,potatisgratäng och en tomat och löksallad.Lika gott som vanligt *me love*

Lotta och jag ägnade en stund i klipprummet och friserade Lovisa.Och när kvällen sänkte sig så var hundarna så badsugen...
Gubbarna var ju tvungna att röka en varsin cigarr och dricka en whiskey för att fira sonen *så klart*
Lotta och jag planterade rosen jag hade köpt åt henne (ur vackra Morden Blush) ,samt planterade om lite pelargoner och fyllde på jord.
På "loftet" hittade vi en så fin ytterkruka till hennes Mårbacka och lite annat smått och gott.Loftet är fullt av underbara saker,det här är bara en bråkdel av alla fina "fynd" som finns där....Hundarna stojade och stimmade på gräsytorna under tiden och njöt av den aningen sjunkande temperaturen.
Precis bredvid ligger Grällsta ridcenter,mysko och väldigt stora djur tycker Elvira
som flera gånger försökte skrämma bort dem...... *he he*


Kvällen avslutade vi med kex och ost och ett glas champagne.
Jaaaa gubbarna tog väl både en och två till och hamnade till slut på Jonas släktfest och kom hem rasslandes vid 02.00 glada i hatten och lätt uppskruvade.


Dagen idag tapetserade gubbarna klart Noels kommande rum medans Lotta och jag badade och klippte pudlar.
Vi åt pizza på eftermiddagen och styrde sen kosan hemmåt.Tur man har AC i bilen,hur sjutton klarade man sig förr ????

Här hemma hade hela trädgården fullkommligen exploderat i värmen,och det sista vi gjorde innan vi åkte i fredags så vattnade vi ju ordentligt så fuktigt hade dom det.


Morden Sunrise (kanada ros)


Sunset Boulevard (orange) och Prinsessan mary (citron gul)


The Scotsmen


L.D Braitwait,den här rosen är mörkt blodröd men kameran kan inte fånga den färgen på ett korrekt sätt.


Pionerna som doftar underbart.


Freisia,mycket vacker och underskattad.Doftar underbart


Charles Austin


Hope for Humanity,underbar kanada ros


Sunset Boulevard

Jaaa jag skulle kunna göra den här bild serien mycket lång.Men vill ni se mera så får ni helt enkelt ta och kika förbi och se allt verkligheten.Det är ändå finast så....
Nu ska jag sätt mig på altanen och bara njuta av utsikten.

Ha det bra mina vänner.RSS 2.0