Idag ringer jag Uppsala !

Jaaa här fortsätter vi kämpa på, jag får i henne vatten via spruta i munnen.Hon får uppkokt vatten med Dextropur i, allt för att få i henne näring.
Hon sover dock lungt på nätterna.
Just nu är hon lite vankig (07.44), hittar ingen plats eller ligg stil som känns bra.Hon har ont....

Hon fick just sin medecin tillsammans med råköttfärs som jag blandat en äggula i för att det ska glida ner bättre.Sen fick hon ett par sprutor med vatten.
Hon går till vatten skålen flera gånger och precis när man tror hon ska dricka så...
-Njääää, kanske inte.Också går hon.

Hon är väldigt svälld i halsen och jag undrar om vi inte måste ta bort dom där mandlarna på henne.Jag ska ringa in i dag.Om dom nu kan gör något för henne.
Uch jag tycker jag numera får känslan av att veterinär klinikerna lägger mera tid på att försöka lura av en pengar än att söka efter det rätta felet.Det känns som att dom vill utreda så mycket som möjligt för att få in så mycket pengar som möjligt bara.
Som i måndags när jag kom, då började hon med undersöka Pirayas små pluppar hon har vid öronen, ärren efter hennes kupering.Och undrade vad det där kunde vara.
-Men snälla det är ärren efter kuperingen.Och vid det här laget är man som inte upplagd för sådana kommentarer.
Jaaa sen när hon ska titta henne i halsen, så vill hon söva henne : O

-Hallå, jag har världens snällaste riesen tik, hon behöver inte sövas för en sån undersökning.Piraya gjorde inte ens ett tecken som kunde verka hotfullt för vetten.Jag förstår också att dom får in mycket tokiga hundar,men man måste väl kunna se och känna av.
Så jag tog Pirayas nos och öppnade munnen åt veterinären så hon kunde se ner till gomseglet *typ*
Jaaa det var då hon såg att hon var svälld i mandlarna.

Varför vill man dra in så mycket pengar som möjligt till en klinik man inte ens äger ?

Dessutom fick jag härom dagen veta att dom gjort en fruktansvärd missbedömning där, som lyckligtvis gick bra pga att matten till hunden tog den till Uppsala i stället.
Men hade matte lyssnat till diagnosen som ställdes här så hade hunden cancer,med en tänkbar utväg....
Vilket den inte alls hade vid närmare undersökningar nere i Uppsala.

-Hallå, det är en allvarlig fel diagnos det.
Och tänk er om det gällt en människa, tänkte om det hade gällt dig,om du själv hade fått den diagnosen ....

Som veterinär tycker jag man har ett mycket stort ansvar och arbetet måste hela tiden focusera på att rädda sjuka djur inte i första hand avliva....
Naturligtvis ska ett djur som lider fruktansvärt få somna in.Men mycket går att rädda och det måste väl ändå vara ledstjärnan för en veterinär, att snabbt hitta felet,reda ut det och rehabilitera tills djuret är friskt.
Inte skicka djuret med dess ägare fram och tillbaka tusen gånger,först en tid för undersökning,sen tillbaka för provtagning,sen tillbaka för svar och ev behandling *herreguuuud*

Lika i måndags fick jag en akut tid, det fattar jag inte heller.Eller alltså jag fattar väl innebörden av en akuttid.
Men en akuttid det är för mig om jag kommer in med en väldigt sjuk hund som behöver vård direkt, den behöver så pass snabb vård att någon annan matte/husse måste vänta med sitt inte lika sjuka djur och jag kliver före.Det är en akut tid för mig,jag går före någon annan...

Men i detta fall fick jag sitta ner och vänta ca 45min, jag tog ingen annans tid vad jag kunde se.Alla hade sina tider i vänt rummet som var långt i från fyllt. Hur kan det bli en akuttid som dess utom har mage att lägga på 20% på beloppet.
Jaaaa jag är möjligen mer än lovligt dum och jag förstå att man som ägare av en djurklinik måste få den att gå ihop.Men det här liknar annat för mig.

Jaaaa som ni märker så blir man rätt så frusterad när man har ett sjukt djur som dom fortfarande inte ställt en helt säker diagnos på och som man ser inte svarar som hon borde på den medecineringen man satt in.

Tja något liv utom detta finns knappt nu...Jo daaa gubben klev upp 05.00 i går morse för att åka ner till Göteborg tillsammans med Asko och titta på en bättre begagnad bil.Den såg underbart fin ut på bilderna som fanns och den var fin i verkligheten,nästan för fin.....Magkänslan sa honom att något var fel.Den hade varit visningsbil på Volvo och hade all tänkbar utrustning,ägaren jobbade som lackkontrolant på volvo för övrigt.
Den gick lite gungigt och kändes slö tyckte Björn och när Katta efter många om och men fick tag i folk från firman som den kom ifrån från början så sa dom bara kort
-Köp den inte,det är det ända vi kan säga.

Sagt och gjort det blev inget köp.

Så dom åkte vidare för att titta på en V50, en bil modell som Björn fastnade för direkt.Liten, rapp och kändes super modern i instrumentering,säten,jaaa hela utförandet, till skillnad mot för den v70 dom provat tidigare.
Som han upplevde som lite gubbig....
-Hallå, volvo är en gubb-bil ; ))


Frågan är bara , får Snuff och Blajsing plats där bak ? (det är Amigo och Piraya det)
Tja han vågade inte köpa den, vi får åka till Volvo här hemma och be att få provligga en sådan modell först
 *he he*
Jaaa sen har man ju sina krav, denna gång ska det absolut var en automat,den ska vara nyare än årsmodell -05, den ska inte ha gått så mkt längre än 7000 mil, kombi såklart, metallic, fin fräsch med så mkt utrustning som möjligt.
Tja vi letar vidare, och man glor på Blocket så ögonen blöder...
Uch jag hatar att leta bil, hur man än beter sig så har man som arslet bak...

Frågar ni mig vill ju jag gärna ha en Ford igen, typ en
* Ford Kuga


eller en Ford S-MaxDet blir liksom lite mera känsla i den där...Ni vet.
-Mina damer och herrar,det är er kapten som talar.Vi kommer att landa om 3tim och 45min.Hoppas ni får en trevlig flight.
-Jaa typ så om ni förstår hur jag menar ; )

Tja det finns många fina bilar.Vi får se vad det blir.


Näää mina vänner,nu ska jag ringa ner till Uppsala och höra om dom möjligen kan göra något för Piraya.

Ha det /Erika

Kommentarer
Postat av: Christina i Taxinge~

Jag håller med i allt du skrivit ang veterinärer osv härovanför!

Faktiskt tycker jag att du ska ta din text och skicka in som insändare till nån lokaltidning. Inga kliniknamn nämnda förstås!

Texten borde också skickas till klinikchefen/ägaren. Du skriver så bra att man känner precis hur det är att vara orolig/ledsen/rädd djurägare som kommer till veterinären! Det tror jag att de behöver veta. Jag tror inte att de är elaka, empatilösa människor, men de kan behöva lära sig att se varje patient med friska ögon. Det gäller oss alla - att kunna se våra medmänniskor med friska ögon:-)

Inte så lätt alltid.....

Hur som helst; kliniken borde få veta hur de uppfattats av dig! Hur ska de annars kunna ändra sig?

Hoppas verkligen att Uppsala kan hjälpa Piraya!!!För övrigt har jag tidigare åkt V50 i många år och varit jättenöjd! Numera är det bara Huyndai som gäller - suverän bil!:-))

2010-07-30 @ 10:31:55
URL: http://www.123minsida.se/Christinas
Postat av: Katarina

Ja hoppas att Piraya får all hjälp nuuu!!! Men hallå!!!! Volvo är en gubbbil nej nej våran V70 är en DRÖM att åka och att äga så där håller jag inte med. Men nu är det ju gubbvarning även på Björn haa haa för han är inte 25 längre, så det blir nog bra med en Volvo åt han fniss... Och hälsa han att man ska lyssna på GPSn och inge annat....KRAMEN

2010-07-30 @ 13:24:03
Postat av: Helene

Du jag känner igen mig alltför väl när det gäller denna djurklinik, tragiskt att det blivit så med något som startade så bra....

2010-07-31 @ 01:36:51
URL: http://barecho.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0