Lite från veckan som gått..

Uj uj uj , idag är det riktigt höstväder som tur är så tycker jag det är ruggigt mysigt.
Sitter här på morgonen med tända ljus och dricker mitt morgon kaffe, gubben och hundarna sover än.Det är lite skumt och mörkt ännu och regnet piskar mot rutorna.

I går fredag var en riktigt skit dag på jobbet, orkar inte ens berätta.Men det är inte med glädje jag går dit på måndag kan jag säga...
Vet inte ens om jag vill fortsätta.Har sagt att jag ska söka mig därifrån förr och nu måste jag verkligen börja se mig om efter andra lediga tjänster.Hon vinner ,det får bli så.....

Tur man har en förstående familj och en gubbe som jobbar inom samma yrke och vet hur bittra kärringar kan vara.
Tur man har ALLT när man kommer hem,så man kan komma på fötter igen.

Inte ens löneförhöjningen kändes som ett lyft,fast den var det.Den var nog ganska bra till och med.Men det vet man ju inte förrens man fått veta vad dom andra fått och sånt pratar man inte om på mitt jobb.

Lyssnar på psykdoktorn på tv4 nu och förstår då varför jag tycker om hösten,jag tänker rätt helt enkelt.
Jag plockar dom små mysbitarna och unnar mig vardagslyx.
Vad som är vardagslyx för var och en kan vara olika, för mig är det att kliva upp liite tidigare än vanligt på vardagar och hinna ta ett hett skumbad innan jobbet, morgonpromenaderna med hundarna är också ett sätt att hinna samla både luft i lungorna och ventilera lite tankar,bra musik på bilstereon på väg till jobbet ger en extra kick,gärna Micheal Jacksson då för min del.Tända ljus på kvällarna,strövturer i skogen och plocka lite svamp,unna sig att sjunka ner i soffan och titta tv,pudelbaden och groomingen med dem är mycket avkopplande,då kan jag inte göra två saker samtidigt,jag måste bara fokusera på det jag gör och det är sååå skönt.

Tidigare i veckan hade vi besök av killen hela dagen,med mamma Lotta.
Noel och Lovisa,som älskar barn

Nåja idag ska jag bara njuta av en innedag, plocka med lite tvätt ,dammsuga osv
Badade pudel i går så det är klart.
Gubben han ska iväg och jobba han, flytspackla ett källargolv och lägga golvvärme står på schemat idag tror jag.

Namnet på lilla mig är ännu inte klart .
Men va sägs som Prima eller Prisma eller Chica eller,guuuud jag blir galen !
Har ju bara pudelnamn i huvudet ja, och vet exakt vad vår nästa lilla rödtott ska heta.
Men här känns det mesta fel.
Tycker att Narnia och Arwen är fint också,men vet som sagt inte....
Gubben tycker Flinga,men inte sonen..


tik#2

tik#1


Fortsätt gärna komma med förslag.

Nu ska jag återgå till höst mysetFörresten törs jag bara visa skottet från Kattas hibbe.Helene stryp mig inte nu ; )
Höstmys.

Åhhh visst är det mysigt, nu när hösten är här.Jag tillhör dom som verkligen går i idé, dom som vill boa och shoppa loss riktigt ordentligt just i hösttider.Jag vill styla om,förändra och köpa nytt.
Och just nu skulle jag lätt vilja bara åka runt med en väl fylld plånbok,och bara peka.
Ibland blir den här driften extra stark,kanske just vid höstens antågande *he he*
That´s me : ))

Kolla själv ,tänk att bara få tok shoppa här....

http://www.butikannelie.seSundsvall ligger inte långt bort, det är värre med den där fyllda plånboken.Den är skiiiitans långt bort,för att inte säga obefintlig ; )

Men jag njuter av det lilla,alla trädgårdskrav är borta nu.Man kan med gott samvete sjunka ner i soffan när skymningen faller och bara njuta av alla bra program som visas nu på tv.
Härliga promenader utan att man flyter bort i värmen är inte heller att förakta.

I går var ju ute och cyklade för första gången med Lovisa,och jag undrar fortfarande om hon gjort detta förr.Det här var helt hennes grej,annat än att traska i skogen som hon hatar.Pinnar och skit i pälsen som hon blir tokig på,nää hon är en stads hund hon.
Sen han jag med att städa upp tvättstugan och med gubbens hjälp vart det skapligt där.Men det behövs helt klart en rot rust där,men helt ärligt känns det som det finns roligare saker att lägga pengarna på jaaa som en hund,som bra shopping eller kanske en resa i december...

Känns som att tvättstugan går man bara in och ut i, eller varje fall gör jag det.Ähhh någon gång ska den pimpas den med.
Framför allt för att underlätta hundbaden.

Och appropå hundbad, så borde jag precis i skrivande stund ställa ett stycke pudel i badet.
Så i och med detta får bloggen sluta för idag.

Ha det bra och glöm inte att släcka ljusen ni säkert tänder på kvällarna nu.

  
        
                 Lilla Lovisa 9v

Sorry Helene inte så mycket hund bilder idag heller...
Får nog göra ett kollage tills nästa gång.Eller kanske ett fest kollage,det vore väl roligt ??

Fredag

Oj ojj oj va skönt med fredag.
Inte för att jag ska göra något speciellt i helgen, eller kanske just därför.
-Jooo just ja, morgon kväll ska jag hjälpa Erica grooma sin Aussie inför utställningen på söndag.

Får jag tid och lust tänkte jag vi skulle hjälpas åt att putsa fönstren hos dottern,mamma ,jag och dottern själv hoppas jag ; )
Jaaaa det vill ju till att det inte regnar också, för just nu står regnet som spön i backen.Vädret kan som inte bestämma sig,rätt som det är skiner solen,rätt som det är regnar det.

I övrigt ska jag fylla i lite papper i helgen från chefen som ska vara klara inför mitt utvecklingssamtal på tisdag.Lite om hur man ser på sitt arbeta,hur man vill utveckla det och sig själv.Jaaaa vi brukar inte ha problem att få tiden att gå ,chefen och jag.

Tack alla för den uppmuntran jag fått angående valet av "ny" ras här hemma, både via facebook,här på bloggen och ni som ringt.
Jätte roligt att sååå många tyckte det var ett kanoners val.Det ska bli en utmaning att göra hund av henne och dom är ju inte precis kända för att bli några lydnads champion,men det är jag ju inte heller intresserad av.
Däremot vet ni som känner mig att jag vill ha en god allmän lydnad,och ett trevligt uppförande hos hunden är ett måste här hemma.

Något namn har vi fortfarande inte kommit fram till ,så fortsätt gärna komma med förslag.


Nu har jag nyligen kommit in från en cykeltur med Amigo,gett hundarna mat och stekt köttfärs.Det blir myskväll med tacos,godis och Idol i kväll.Just nu smuttar jag på lite vitt vin ; )
Lite bilder från några av hibiskusarna som tok blommar nu.
samt Streptocarpus "Kornettblomma" som blommar så fint.Har två mindre också i rosa,men dom blommar ju av förklarliga själ inte så här intensivt.
Ute blommar fuchsian som en tok, såååå fin.Jag har lovat visa lamporna som Amigo vann i Högbo (tog ut dem på inteckningskortet)
Jätte mysigt sken blev det av dem, och än så länge är dom bruna,men man vet aldrig när jag får tag i den vita sprayburken ; )Hoppas ni får en underbar helg där ute //Erika

Nu ni......

Nu ska jag inte hålla er nyfikna längre.
Men anledningen till att jag inte velat berätta är dels för att jag inte visste om jag skulle få en av de två tikar som finns i kullen.
Men i går fick jag klartecken, jag får den ena tiken och uppfödaren behåller den andra.
Dock vet uppfödaren inte vem som stannar på kenneln än, då dom två systrarna är mycket lika varandra båda silver grå till färgen.


Tik 1 (2veckor)


Tik 2 (2veckor)

Hennes föräldrar är mycket fina ,pappa importerad från Syd Afrika och mamma är Champion med flera vinnartitlar i bagaget.


pappa


mamma

-Ojjjj va jag varit och är nervös,dels för att jag verkligen vela ha just en sån här hund men också för att jag som jag sagt tidigare nu är på helt ny och okänd mark.
Jag ska åtminstone göra allt i min makt för att få en fin och trevlig hund av henne.

Jag har dock förhört mig med flera ägare av just show huskies, om hur dom är tillsammans med andra hundar ex och bara fått positiva svar,en hade sina med cavalierer och Skipperke (stavningen?) en med Saluki och en annan med cockerspaniel.Dom är heller inte alls lika hyper aktiva som dom som avlats enbart för att dra,även om jag anar att jag kommer få veta att jag lever.
Den nya cykeln kommer nog komma till användning,löp träningen får Hanna ta ; ).
Skämt åh sido,klart jag är medveten om att här kommer att få motioneras.Men Piraya var inte helt lätt som ung hon heller.


Jaaa sen var det det här med namn då.
Va döper man en sådan här liten Isprinsessa till ?

Förslagen som kommit upp är bla

*Tiara (dotterns)
*Glitter
*Troja (Askos och Kattas val)
*Drivis som Driv is (dotterns)
*Flinga (som sonen dock vägrar)
*Axa
*Isa
*Varga
*Nova
*Arwen (Hon i Sagan o ringen)
*Sibell
*Narnia (Pernillas)

Snälla kom med förslag som kan vara passande.


Jaaaa då väntar jag bara på alla era fördomar och förmaningar ; )

/Erika

En snabbis bara..

Bara en kortis idag.
Lördag och såååå skönt att få kliva upp när man vill.
Nu tillhör ju jag varje fall inte dom här som sover bort en förmiddag.Men det är bara så skönt att få kliva ur bingen när jag vill och inte behöva jäkta iväg...

En till som tycker det är alldeles förtfäffligt med sovmorgon är han i mitten.....Finns inge mysigare än att mysa i sängen tycker han.
Och skiter blankt i om det är trångt för hussen och mig,dessto mysigare tycker han.

I dag har vi arbetat i trädgården hela dagen, alla pelargoner har burits in och jag har planterat om lite hibiskusar och bundit upp lite rosor.Gubben har rensat ogräs,jaaa vi har städat ute rent allmänt.

Dottern kom hit med Monki,Mysla och Tira och stack på en Ålandskryssning själv.Sen kom mamma,pappa och Greger på förmiddagskaffe.

Ute blommar fortfarande många av rosorna, det är som den årstiden ger dem extra kraft,det är som om dom ger sitt allra sista nu.Många är proppfulla i knoppar.
En av alla fördelar med att ha många Tehybrider och rabattrosor,dom blommar och är sååå vackra tills frosten tar dem.

En till skönhet,som planterades och sen dess bara har stått där och stampat och varit väldigt anonym är den gula kinesiska trädpionen jag köpte på Trädgårdsmässan för ca 6-7år sedan.Den har aldrig blommat och jag har avrit på snudd att riva upp den ett par gånger kan jag säga.Men i år, jaaaa nu i augusti utvecklade den en knopp, som jag bara trodde skulle frysa bort.Men oj oj oj....Visste helt ärligt inte att pioner blommade så här sent på säsongen.
Bara en blomma bjuder den på i år,kanske kan vi förvänta oss flera nästa år.

Nu ska jag fortsätta städandet och plockandet inomhus.
Ha en skön helg mina vänner // Erika


Oj va ni gissar !

Ojj oj oj va ni gissar, va roligt !
Fortsätt gärna det är väldigt roligt att läsa om era förslag.
Va har ni förresten själv för drömmar ?

Jag skrev inget då om att Amigo också var en av mina stora drömmar, en helkuperad riesen.Jag uppfyllde den drömmen åt mig själv,och vilken dröm det blev. En helt ofattbar dröm,långt över mina förväntningar och aldrig ens i min vildaste fantasi kunde jag väl ens drömma om hur fantastisk en hund kan vara.Och som jag tidigare skrivit så vet jag mycket väl att att han är en "Once In a Lifetime".
Han är bara såååå underbar.
Stor,genom go,så snäll och har alltid varit en lugn och trygg förebild för alla "småttingar" som passerat här.

Jag ska ärligt säga att jag var rädd då med, jag minns att folk sa -Hur ska HON klara av en riesen ?
Men det gjorde jag,jag klarade två samtidigt till och med. Tycker jag själv varje fall....
Jag är ingen tävlingsmänniska inom bruksområderna,men jag vill för allas trevnad ha en klar och tydlig vardagslydnad på mina hundar.Det räcker för mig och för att en flock ska vara glada,nöjda och harmoniska.
Både Piraya och Amigo var/är mycket lydiga och kan nog inte räknas som hundar som någon stört sig på.
Där emot vet jag att Amigo fått flera att fastna för rasen Riesen,och jag vet att flera av dem som valde barn efter honom fick helt igenom underbara hundar.I går hade han "små folk" på besök, och det tycker han är så roligt.Han är nog den snällaste riesen jag någonsin träffat.
Tummelisa tycker dock han är väldiiiigt stor,och skäggig ; )
Även om han är sååå försiktig med små hundar.

(halv)Syskona bus ,dom hade annat att göra.....(Kajza&Lovisa)
Som stöpt i samma form ,har dom såååå klart också samma intresse....
-BOLLAR !!!!!
Jaaaa dom flådde som två dårar en hel eftermiddag,med Monki i släptåg.


I timmar kan man kasta dem,rulla dem, släppa dem uppe i från trappen och sen nästan jaga livet ur sig för att hinna först.
Bollar är såååå roliga...

Näää nu natta,i morgon bara måste jag ta fram maskinen och klippa ner Amigo.
Och i helgen måste vi bara bära in stamrosor,pelargoner,hibiskusar,ta pumpen ur dammen,plocka in alla lyktor och annat ute pynt,duken på altanbordet,städa av uteköket och ta in div dynor och kuddar.Det är höst mina vänner,dags att börja boa in sig :O

Ha det // Erika

A wish comes true...

Jag tror alla vi som är hundintresserade någon gång har drömt om att ha en alldeles speciell ras, en ras vi kanske aldrig köpt pga olika omständigtheter utan bara nöjt oss att drömma om.
Jag vet att många drömmer ju om en vit storpudel,någon drömmer om en Afghan andra om en helkuperad Dobermann, jaaa du känner säkert igen dig...

Jag har också haft en dröm i ett par år, jag har berättat om den för några ,men väldigt få...
Den är kanske rätt udda,men det är en hundras jag länge tyckt varit så fin.
Anledningen till att jag inte skaffat den har varit många,men nu tror jag att det känns rätt....
Så rätt det kan kännas varje fall.
Och det är möjligt att jag tagit mig vatten över huvudet för en lång tid framöver ,jaaa jag kanske inte ens mäktar med det hela....
Men jag känner att nu måste jag förverkliga min dröm, jag måste prova.

Jag älskar mina små Toypudlar och dom vill jag abolut inte sluta med som ras ,och kommer inte att göra heller i först taget.
Och jag vet, jag hade ju inte tänkt ha någon mer stor hund efter Amigo...

Men... efter att Piraya gick bort så hastigt så känner jag att jag nog ändå alltid vill ha EN stor hund.Amigo är snart 10år och jag gruvar mig redan för när han ska lämna oss.
Nu menar jag inte gruvar som man kan gruva sig för en måndagmorgon,utan mer en panikartad känsla...

Jag vet att ingen kommer att kunna ersätt honom på något vis i världen hur jag än gör.Men han ska få vara med och prägla en ny liten valp som jag hoppas får ett unns av hans karaktär.

Smartast vore då kanske att ta ett barn efter honom eller ett barnbarn kan man tycka,men några sådana har vi tyvärr inte att tillgå.Och då kan jag lika bra byta ras....Tror jag ; )
Jag vet att jag kanske är helt ute och cyklar nu,men jag måste prova..
Och jag hoppas att Amigo hjälper oss att få detta lilla knytte att bli ett ytte pytte unns av honom uppe i huvé knoppen.
Men som sagt jag är på helt främmande mark nu, jag är så långt från alla hundar jag tidigare haft.

Jag har förutom riesen gått igenom många större raser där uppe i skallen,men väldigt få av dem tilltalar mig.
Jag har massor av gånger backat tillbaka till riesen som jag älskar,men jag har också kunnat tänka mig en Rysk Terrier.Monas ryssar på kennel Zantana är ljuvliga,men i sista sekund har jag gått tillbaka till min gamla dröm och nu har jag kontaktat uppfödaren och han har lovat mig en valp av utsökta linjer av mina drömmars ras.Jag hoppas det blir bra och att jag kommer känna att detta är rätt i slut ändan.

Jag vet att några av er kommer ruska på huvudet och tycka att jag är helgalen,några kommer le och bara luta sig tillbaka och vänta på att det ska barka åt h-vete för att sen få säga -Va va det jag sa,med ett hån flin,några kommer aldrig att förstå eller ens vilja förstå, men jag vet också att några av er kommer glädjas med mig.

Tja det blir som det blir, och beslutet är mitt.

Jag vill hålla det hemligt ett tag till,tills jag vet vem valpen blir.Då ska jag presentera den för er ; )) 

/Erika


Högbo SKK dag 2

Jaaa normalt är man slut efter en dag på utställning, men den här helgen kryddade vi med ett 70års kalas också och sen upp igen och iväg på en heldag på utställning,en tvådagars.
Idag var det Amigos tur, och va brukar man säga..
-Gammal är äldst ,det kanske stämmer.Han slutade dagen som Bäst i Rasen och Bäst i Rasen veteran.
Ingen tik fick CK .
Lite bilder på honom från dagen.Nu sitter jag här i soffan , nöjd och glad och mycket trött.Amigo han sover redan som en liten gris i sin bädd.
Det vart en fullspäckad helg det här.
Men tids nog får man väl sova också.

Ha det /Erika


Högbo SKK dag 1

Idag har vi tillbringat dagen uppe i Högbo, det var ju Monkis debut i utställningssammanhang.Och helt ärligt har jag väl sett mer lyckade debuter.....
Men Monkan tycker det här med utställning är liiiiite läskigt, inte så att hon får panik men glada svansen, förvandlas till hängande rävrumpa på henne och så får det ju inte vara...

Lite mera träning så, hon kommer igen till våren.Både lite äldre och förhoppningsvis showigare.
Titta på "skrajsingsvansen"...


En av hennes systrar var däremot mera kavat.
Och blev BÄST I RASEN valp !


Monki längst till höger tillsammans med sina uppfödare och sina systrar.(hela kullen)


Ett helt gäng med plattnäsor *pussungar*


Svårt att misslyckas ,när dom här brudarna är motivet.
-Sååååå fina,jag är sååå stolt !

Kom hem från Högbo runt 13.00 och eftersom gubben var och hjälpte till att lägga ett tak hos ett par av våra vänner så var det bara att ta tjuren vid hornen själv,läs Amigo.
Sagt och gjort och i badet åkte han, eller duschen rättare sagt.Åhhh gud så lortig han var igen, det är ju inte så länge sen han badade....Fattar inte hur han beter sig.
Jaaa sen tar det sina timmar att få honom torr och klippt .Men han vart riktigt prydlig tycker jag.

Tja jag han bara bli klar så var det dags att svida om för nästa evangemang....
Mamma fyller 70år i morgon och idag vela hon bjuda ut oss alla på restaurang.Vi åt grillbuffé på Livingroom och hade en trevlig stund ihop.Hon vela ju absolut inte ha någon fest ,utan det blev blommor presenter och mat och det tyckte hon nog räckte alla tiders.
Pappa jaaa han är ett kapitel för sig,född utan vett och etikett........
Nåja det var precis lagomt, efter en dag på hundutställning så är man rätt mör.

Och i morgon bitti är det som sagt dags igen.Amigo i veteranklass, och han är såååå fin för sin ålder *mammas hjärta*

Ny dag ,nya tag.

Ha det bra mina vänner nu ska jag nanna kudde ; )

//Erika

RSS 2.0