Iskall helg...

Nu ska vi se hur vi ska sammanfatta denna helg.....
Hanna och jag klev upp i ottan,och halv fyra begav vi oss av på lördag morgon.Ner mot grönskande och ett väldigt vackert Skara,men framför allt ett svin kallt Skara!!!
-Jaaaa det har väl inte varit så kallt sen i februari *typ*.

Vi ställde ut Märta,Vilda och Lilleman för Helene Björkman i Larv med mediokra resultat...
Lilleman först ut och slutade som 5:a i Öppenklassen, en relativt stor öppenklass,men som vanligt på vår ras mycket hög kvalité på deltagande hundar.




Sen Märta i unghundsklass...

 

Som slutligen vann unghundklassen.


sen på tur Vilda, i öppenklass



Slutresultatet blev Märta 4:a Bästa Tik och Vilda 3:a Bästa Tik...

Vi packade ihop direkt och började styra kosan mot det vi egentligen hade åkt för...
Årets Dvärgschnnauzer Cup.
I år var vi tillbaka på Degernäs Camping och domare i år var Dr.Göran Bodegård.Som verkligen tog sin uppgift på största allvar.
Jag tycker att när det är en inofficiell utställning mer av det familjära slaget så tycker jag man som domare kan kosta på sig åtminstone ett glatt och trevlig bemötande.Många av dom som är där ställer kanske bara just på Cupen, just bara för att träffa uppfödaren,umgås med andra valpköpare,träffa kullsyskon.Många av dem har varken förr eller senare varit på en hundutställning.
Vi tävlar inte om vare sig cert,ck eller ens BIR/BIM, vi tävlar om ett Hp för att gå vidare till final men det var tydligen många han inte ansåg vara värda det och då var det just det fjolårets domare öste lovord över.Den höga standarden på våra svenska dvärgschnauzer.
Men Göran dömer som han tycker och skiter högaktningsfullt i vem som håller snöret ,han står för sin åsikt och det tycker jag bara i sig är värt en stor eloge.
Allt för många domare tittar mer på vem som håller i snöret än på själva hunden.

Nu hade han ett enormt startfält att beta av (tror det var 162hundar) så kanske det gjorde att han helt enkelt vare sig hade tid eller lust att vara trevlig eller ha ett glatt bemötande.
Men det tar liksom udden lite av en annars så trevlig tillställning om jag säger så.
Tacka vet jag Wera Hubenthal och Maritha Östlund-Holmsten som dömde förra året,super trevlig och hjälpsam mot dom som visade att dom var nybörjare.

Men innan vi lämnade Skara så var vi ju tvungen att leta både plantskola och kulturella sevärdheter...*skratt*

Tagen igenom bilrutan ,men är den inte vacker så säg..
Skara domkyrka.
Jaaa , när vi så hade fått vår kulturella del mättad så åkte vi då och mötte upp Lotta vid Degernäs camping.
Och vi hade precis som vanligt en mycket trevlig kväll även om de flesta var klart övertygad när vi satt där i partytältet och åt och drack att det när som hellst skulle dyka upp isbjörnar...
Behöver jag säga att vi frös?


På väg till kvällens middag..

Yvonne ,håller tal.Hanna och Sofie lyssnar artigt..

Vi gjorde kväller tidigt och fortsatte surrandet i vår stuga,där det var betydligt varmare...
Men efter att ha stigit upp 02.30 ,kört x-antal mil och ställt ut i både blåst och regn så var man rätt "väl vädrad" om jag säger så.Så vi gjorde kväller relativt tidigt,alla i skärptare form än tidigare år jag varit med.

Söndagen innebar sovmorgon för oss, då svart/silver gick sist. Vi tog en välbehövlig sov morgon,badade om benhår och år frukost och kunde kosta på oss att bara titta på ett bra tag...



Sen bjöd dagen på blandade resultat som sagt...
Viggo,Märtas bror stog för det mest lysande genom att dels vinna bästa huvud och sen sluta som BIS-4.Lilleman han höll i och slutade som BIS-12:a ,han åkte ur i sista gallringen.Domaren placerar ju 10st i finalen och då tävlar alla färger mot varandra.


Lilleman och Hanna vinner Öppenklassen


Märta blir 7:a i unghundsklassen


Och Vilda blir 5:a i Öppenklassen


Viggo däremot slutar som BIS-4 och har dagens vackraste huvud, enligt Göran Bodegård.
Lite lustigt då det var just hans huvud som Patric Ragnarsson 
slog ner på i Västerås för någon helg sen...

Men visst är han vacker.

Efter en lång och spännande final började vi så köra hemmåt och gjorde ett sista stopp i Karlskoga för att äta en gemensam middag på PizzaHuset (tror jag det hette).Super god pizza som varmt rekommenderas om ni passerar Karlskoga,nu kan det hända att den smakade extra bra för att vi inte ätit på hela dagen, jaa inte druckit heller för den delen...
Men visst kändes det lite snöpligt att åka hem när man nu hade så mycket att prata om och visst är det betydligt trevligare när vi ställer på lördagar och vi sover över två nätter.
Sen tycker jag gott vi kan flytta Cupen varje år,mitt förslag är HögboBruk nästa år,där finns tillgång till att ha hela ringen under tak fast vi är utomhus,det finns modernare stugor med tv i,vandrarhem och hotellrum,restaurang,spa på ett och samma ställe.Kanske skulle vi då få se våra norrländska dvärgschnauzer vänner också.
Sen tycker jag lydnaden,agilityn och rallylydnaden ska gå samma dag, det är väl trevlig om vi andra kan få vara med och heja fram dem också och kanske även prova på...

Näpp nu finns det inte tid för att sitta här och knappa mera,nu lägger jag upp lite bilder från dagen.Hoppas ni känner igen er några...







                                                 

Kommentarer
Postat av: Lotta-Djakartas

Roligt att få en tillbakablick.. o eloge att du orkar göra en så omfattande blogg.. själv är ja fortfarnade helt slut..

Kramar

2009-05-11 @ 23:56:52
URL: http://www.djakartas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0